Försäkringskassan

Problem med försäkringskassan................Låter det bekant??

Fick ett brev igår från FK. I det brevet skrev dom att min rätt till sjukskrivning efter operationen ifrågasatts.

Det följde med en kopia som skickats till min kirurg. Där han ombads att senast den 7 oktober förklar vad det var som gjorde att jag behövde en sjukskrivning..............När ska Läkarna lära sig att skriva läkarintyg???

I mitt läkarintyg stod endast att jag gjort en gastric bypass. Inte varför det kunde krävas sjukskrivning i 5 veckor efteråt.
Det kan ju för attans inte bara vara jag som får problem med försäkringskassan efer ett sånt läkarintyg. Denna kirurg gör väl ett par tusen såna här operationer per år, han måste gilla att skriva flera läkarintyg till varje patient. Eller så skiter han i att göra tillägg och låter mej vara utan pengar från försäkringskassan.
Det blir intressant och höra vad han säger när jag ska på återbesök den 6 oktober. Får inte glömma skriva upp det också på min fråge-lista.

Skit, va sur jag blir.

Annars rullar livet på som vanligt.

Fortfarande förkyld, fortfarande dötrött när jag kommer hem från jobbet. Skulle inte tro att jag blir uppe så länge  ikväll heller. Är i säng vid 9 varje kväll denna veckan. Helt slut.

I kväll har jag och Kenneth ändå tagit oss för att ta hunden med oss och gått på en sväng upp på berget bakom oss. Det är en bra sväng. Inte så lång men eftersom vi går utanför stigen så är det ganska jobbigt. Det var skönt.

Nä nu ska jag nog greppa tandborsten och gnida en tand.

Ha det gott alla.




Första arbetsdagen

Japp, då var första arbetsdagen avklarad.

Det känns att man varit hemma i 5 veckor.

Alla moment som man vanligen gör med ryggmärgen blev plötsligt stora problem.........Hur var det man gjorde?? Detta kommer jag inte att klara...VAr tröck man sen? Skulle jag in på denna sidan? Brukar det se ut så här? Japp detta känner jag igen. Just så här skulle det vara. Allt klart, sätt igång och jobba.

Så naturligtvis när jag satte igång och ringa så fick jag ingen signal............VA nu då??? Vad blev nu tokigt?...
Generalfel nummer ett.:
Jag hade glömt att koppla headsetet. Där satt jag med lurarna på huvudet och fick ingen ton och förstod ingenting. Upptäckte att jag hade kontakten hängandes vid knäna efter en stund. Nå så även den grejen fixade jag.

Orken tröt efter halva dagen. Jobbigt, jobbigt att gå från helsjukskrivning och till att jobba en hel dag.
Nå i morgon är en ny dag med nya tag. Det blir bra det här.

Mycket kul att var tillbaka till arbetskamraterna.

Jag hann nästan med att äta på rasterna. Fick ta med mej lite tillbaka till arbetsplatsen för att hinna äta klart. Alltså, inga problem.

Men jag tror att jag går och knyter mej nu. Trött, jättetrött.

Ha det bra alla.

Förkyld

Fy va jag är förkyld.

Jag var ju i onsdags till Elis. Han var snorig och grinig.
Nu vet jag varför han var så grinig.........svid i halsen. Kände i fredags att jag pussat för mycket på det snoriga barnbarnet. Nu är jag så förkyld, ordentligt förkyld. Fy va jobbigt.
 
Kenneth har som vanligt redan dragit till skogs när jag vaknade.

Jag ska plantera om i mina blombänkar idag. Har nägra blommor som jag ska flytta och så har jag köpt lite lökar som ska i jorden.  Dt är allt på agendan denna dag.

Nu är ju sjukskrivningen slut så jag må väl se över om jag hittar jobbarnycklarna och har nå kläder attt ta på mej.
Det ska bli kul att börja om att jobba. Gillar inte riktigt att gå hemma ensam. Jag blir så lat, och oföretagsam. Men det tror jag att ajg har skrivit förr.

Jag ska inte laga mat idag, nix.
I går hade jag en heldag framför spisen.

Jag har gjort en jättepanna med en köttfärsgryta. Hela stora stekgrytan prppfull. Bra till potatis, pasta, ris.
En 8 liters panna med soppa.  En supergod soppa med krossade tomater, köttfärs, tacokryddor, andar starka kryddor, grönsaker, och med bitar av spagetti i. Det är inte en soppa för veklingar den är stark.
Två köttfärslimpor med ostfyllning blev det också.
 Jag gjorde även en rejäl laddning med renskav dessutom så kokade jag renkött som jag sedan benade och gjorde färdiga lådor med pasta. Det är gott. Hiskeligt gott.
Allt detta går ju jättebra att frysa in. Bra att hitta när tiden och lusten tryter.
 
Nu finns det mat både i kylen och och i frysen för ett långt tag framåt.

Jag var in på pixbox igår, kollade bildern som Pernilla hietanen hade lagt in. Hon har lyckats fota en trollslända i flykten. Å inte vilken trollis som helst utan min trollis. Den är precis som min tatuering. Häftigt. Samma svarta mönster och samma gröna framkropp och ju längre mot svansen man kommer desto blåare blir trollsländan.

Klockan är bara halv sju på morgonen, tror jag kryper ner i sängen med min bok en stund.

Ha en bra dag alla från ett tidigt Vändträsk.

Julen kommer snart eller?

Anna Laestadius kom förbi på tisdageftermiddagen. Himla kul att vi hann träffas denna gången. Hon skulle var uppe en vecka denna gången.
Hon är en sån där 08, dessutom är hon min systerdotter.
Räkna ut hur det hänger ihop om ni vill för jag har inga syskon.

I går var det provtgning.
Naturligtvis så vaknade jag redan klockan 5. Då ska ni veta att det är rysligt många timmar kvar till man får nå kaffe eller vatten när man ska ta fasteprover 8.20.....................Åh va länge det var.
Det gäller att fylla morgonen med nåt bra.
Skjutsade Kenenth på morgonen på jobbet. For sedan och snackade en stund med dottern som jobbat natt. Sen hann jag förbi på jobbet.
Det var roligt, för då fick jag var med på uppstartsmötet och höra att man skulle öka personalstyrka på dagen. Sånt är alltid kul att höra.

Sen var det äntligen dax för provtagningen.

Vet inte vad tjejen sysslade med men hon fick bara ut tre rör med blod sen var det stopp. Jag skakade på mej och sa att jag kände att det fanns mer blod kvar i mej men att jag antgligen hade hamnat i chock. Har hört att då kan man slut blöda.
Men jäklar vilken sprut det kom när hon drog ut nålen. Se, det var ju det jag sa, det fanns kvar. Nå ni vet proceduren med liten vikt lapp som ska pressas mot hålet och på med ett plåter och så fick hon sticka på ett annat ställe för att få sista röret med blod.
Hon såg lätt skärrade ut så då berättade jag om Kicko.

-Kicko är ju en mycket god vän å hon är häftigt rädd för provtagning, har funderat vem som gjorde gymnasievalet åt henne, hon är utbildad undersköterska.
Dessutom har hennes liv kantats av provtagning, inte kul.

Nå, en av gångerna hon varit iväg och tagit prover, naturligtvis helt slut resten av dagen av all skräck hon känt, så låg hon på soffan hemma och kände att något gått fel. Det gjorde så vansinnigt ont i armvecket. Hon rent jämrade sig där hon låg. Det var jättesynd om henne.
Till sist var hon tvungen att ropa på Ante och be han komma och titta hur det såg ut i armvecket. Själv tordes hon väl inte.
Ante drog upp koftärmen och Kicko nästan svimmade för att det gjorde så ont. Snabbt hade Ante löst problemet. Det var plåstret som fastnat i koftan så varje gång Kicko rörde på sig så slet det i plåstret. Haha.
Har jag nämnt att jag tycker så om Kickos humor. Hon är underbar. Hon tar säket inte illa upp att jag delar med mej av hennes livserfarenheter.

Hon, provtagerskan, skrattade hjärtligt åt det hela också.

Efter provtagningen så for jag ner till Sara och pojkarna. Fick ett par härliga timmar i Yttersta.
Dessutom var jag på smyckeparty igår kväll hos Therese. Det var smyckena Dag och Natt. Jättefina smycken och inte värst dyra alls.

Idag på agendan har jag kvar det där med "biblioteket". Det blev aldrig av att byta hyllor där. Jag ska packa ner allt idag så att vi kan byta ut hela bokhylleväggen, när Kenneth kommer hem. Kommer att bli superfint.

Blir det bra väder idag så ska jag ut i skogen och söka material för kransar och sånt hade jag tänkt.
Annars brukar jag ha det ogjort när första snön kommer.

Känns som om jag är lite tidig men jag har börjat tänka jul. Jag längtar efter lukten av mjuk pepparkaka med mycket lingon i.
Jag älskar tiden från nu och fram till ungerfär 2 advent. Sen går resten så fort så den tiden är inte lika mysig.
Jag har skrivit min julklappslista. Består bara av en sak än så länge.
Jag har börjat planera julklappsinköp. De flesta ska jag som vanligt köpa strax, det blir så mycket annat som man vill göra av pengarna närmare jul. Sen försöker jag göra julklappar. Då måste man vara ute i god tid annars blir det bara stress av allt. Inge mysigt alls.

Kanske det är bra att jag ska börja om att jobba på måndag. Jag kanske har för gott om tid att fundera.

Jag säger som Kicko:
Se till att ta ut glädjen i förskott annars kan du bli utan.


Ha en bra dag alla från ett soligt men kallt Vändträsk


Tisdag

Man skulle kunna tro att jag är sjukskriven!!!!! Så ofta som jag gör inlägg i min blogg.............Skaffa dej ett liv, människa.

Sjukskriven och mår bra, det är inte nåt man får uppleva flera gånger i sitt liv.

Dessutom försöker jag tänka på ett ordspråk som min vän Kicko hört och avänder flitigt.

Ta ut glädjen i förskott annars kan du bli utan.

Visst är den bra? Visst är den sann? Du får så gärna använda den du också. Allt blir så mycket lättare för en själv och för omgivningen när man tänker så.

Hur låter det här då?:
Jag tror jag ska ändra lite i mitt bibliotek idag.

Mitt bibliotek är på 6 kvadrat och består av två lagerhyllor med gamla album, lite böcker, älskade korgar, lite tidskrifter å en lampa, dessutom finns där två stolar och en solstol med en ryggmassage-grej.

Men visst lät det pampigt med "bibliotek"
Ändringen består av en hylla som ska in och en lagerhylla som ska ut.

Blir det bra väder så ska jag vara ute istället. Där finns det hur mycket som helst att göra.................eller sätta sig i en solstol med MP3:n och bara njuta och lyssna. Man vet inte hur länge govädret blir kvar.

Prestationsångesten som jag skrev om i går, den är alltid värst på måndagar. Mår mycket bättre idag. Jag är ju sjukskriven för tusan så det gör inget om jag inte gör nåt vettigt.

Ikväll får jag inget äta efter kl 20.00, ska ta prover i morgon inför återbesöket 6 veckor efter operation.
Man kollar så att jag inte börjar få någon brist på nåt. Järn, kalcium, B12, å allt vad det heter. Känns inte som om jag saknar nåt.

Just det, måste berätta om äpplena.
Jag hade gjort lite för mycket skalade äpplen igår när jag gjorde äppelkakan.
så det fanns kvar i en skål marinerade åpplen. Marinerade i kanel och lite socker.
Hällde äpplena i en stekpanna och stekte till dom var mjuka, tog ungefär 10 minuter på halvfart .
Serverade dom varma med lätt vaniljyogurt................Mmmmmmmmmmm.

Syrligt och jättegott.

Ha en bra dag alla.


Ändra redigerare



Det stod "ändrar redigerare" på den knappen som jag skulle trycka på.

Ha, då har jag löst det också.


Nu igen

Nu är raden borta igen. Den bland annat som gör att man kan lägga in bilder. Dessutom ser ju inläggen för taskiga ut. Inga radbyten, allt i en enda klump. Ursäkta mankan inte göra nåt åt det. Får hoppas att det rättar upp sig. Ha mera bra idag.

Måndag

Jag är inte skapt att vara hemma själv.

Kenneth har börjat om att jobba idag efter att ha haft semester från det jag opererades. Inte nu så att han såg att han behövde vara hemma och ta hand om mej. Nej, Vi hade planerat redan i våras att ta 3 veckor semester i juni - juli och sedan 3 veckor från den 24 augusti. När jag då fick min remiss för opertion till den 24 augusti istället så förlängde han sin semester en vecka. Han är ju statligt anställd så han har ju hur mycket semesterdagar som helst att ta ut.

Prestationsångest direkt.

Måste som bevisa för mej själv att jag är inte övergiven, att jag finns och lever.
Alltså så måste det hända saker runt mej som syns. HAr putsat ett fönster och hängt upp gardiner, bakat en äppelkaka av de äpplen som växer hos Jimmy och Sara. Vackra men sura. Så nu skulle jag behöva någon som kom och provsmakade, själv gör jag det inte.....Icke, minns än hur jag mådde igår.
Å listan är lång på vad jag ska göra mera idag.

Dagen i går som började dåligt rätade snabbt upp sig. Magen stannade upp och jag fick en mycket trevlig dag. Kenneth var ju som vanligt ut på jakt när jag vaknade, jag sov inte så länge för Zack var här och han är ju så förskräckligt hungrig på morgonen. Han låter så synd om, att det är bara att kliva upp.
Zack var här för att Linda hade haft personal-surströmming kvällen före och Kent hade farit till Norge och jobbat några dagar.

Fia kom förbi på förmiddagen med både Sanna och Jimmy. Härligt med en pratstund.

Sara och hennes mamma, Karin, kom också förbi. Dom skulle hämta några sängar till gäststugen och ett bord och två stolar som Kicko kom med för ett tag sedan. Sedan for dom vidare till Luleå.

Jag for med Linda på premiärmatchen för Team Boden (innebandy). Förlust mot Luleå med 3-5. Sedan fördrev jag lite tid i staden. Först med Linda och sedan ensam. Väntade in att Mari och Annelie skulle komma till stan...................Sen var det bio.............Flickan som lekte med elden.....Ganska blodig men bra ändå.
Klart sevärd.

Se, det blev ju en bra dag bara magen slutde reklamera det jag ätit tidigare under helgen. Måste kolla i mina kommentarer vad Mia skrev, det var nåt man kunde ta för att stoppa magen..

Nu ska jag gå och flytta klart in i mitt förråd.
Jag lägger dessutom in Café Rävastens hemsida. Vändträsk stolthet, Caféet alltså, inte hemsidan jag lägger den som en länk.

Ha en bra dag alla.

Söndag

Nu har jag haft för stora utsvävningar.
Inte bara att jag åt mej till en dumpning på fredagkväll. Jag har ätit taskig mat hela helgen................Rännskita....jadå. men det är självförvållat.

Jag har provat äta stekt potais, gräddsås på riktig grädde, pasta, dressing, bragokex,
helt kött. Med andra ord sånt som jag inte ska äta...........Som sagt, skyll sig själv.

Så nu är det bara härda ut och hoppas det släpper snart. Jag ska ju på bio ikväll. Ha en bra söndag alla

Dumpning

I går på morognen så fick vi besök.
Annica, en granne, kom och fick sej morgonkaffe. Jättetrevligt. Det var så länge sen vi träffades och fick prata.

Strax efter kom Jim. En liten kille som hade en pappa som var tvungen att få sova några timmar på morgonen. Han hade jobbat natt.
Kring lunchtid tog jag mej en promenad, med Jim i vagen, och lämnade igen barnet.

Då hade jag lyckats få mej en motionstur. Ni som läser min blogg vet att jag söker med ljus och lykta efter nåt sätt att röra på mej som jag kan hålla fast vid. Men än så länge är jag en sökare.

Resten av dagen gick i lugnet tecken. Smörjde min trollis, höll någon bräda åt Kenneth, som snart är klar med mitt förråd.
Snackade med Christian över en kopp kaffe, han jobbar åt Norra Skogsägarna. Ville naturligtvis att vi skulle sälja en avverkning, hade ett bra pris...............men nä, just nu hade vi inget behov.

Men hela dagen var jag så hungrig. Eller det kanske inte är hunger.
Insulin kan ju göra en förskräckligt hungrig, dessutom finns det ju en anledning att jag ser ut som jag gör: matmissbruk.
Gjorde iallafall det man inte ska göra: Småäta hela tiden. En halv banan, lite kaffe, en halv hårdmacka, en kopp vatten, en kiwi, lite mer kaffe, den andra halvan av hårdmackan, den andra halvan av bananen, lite yogurt.
Till sist hade ja ätit mej till en dumpning...............Den var ingen hit. Jag darrade, svettades fast jag var alldeles kall, hjärtat slog så jag trodde at det skulle komma ur bröstet å så var jag så yr att golvet gungade.

Panik................hjälp, vad har jag gjort, dör jag nu?

Nä jag dog inte.
Det mesta hade lugnat ner sig när Doris kom förbi och berättade om flotingen. Hon tyckte at det var en större hit än vad jag gjort.
Sen strax efter kom Kenneth med älgköttet som dom skurit ner. Då var jag pigg igen, den enda sviten var att jag gäspade resten av kvällen utan att vara sömning.
Men jag var fortsatt hungrig.

Vaknade strax efter 4 idag. Törstig som alla våra dagar. Satt och smuttade i mej en halvliter vatten, smorde in trollis sen gick jag och la mej och läste men jag somnade inte om.
Startat morgonen med gröt. Är inte hungrig än så länge.

Ska ta och tvätta håret innan vi ska iväg och hämta ut ett paket. Kenneth har beställt snus på internet. Ska bli spännadne och se om det är okey. Kenneth har beställt 5 stockar som han då tänkte kunna ha i frysen. Funkar det så tjänar vi in 500 kronor på dessa 5 stockar.

Sedan bär det av ner till barnbarnen.

Ha en bra dag alla


ny bild på trollis

Annica, grannen, förbarmade sig och fotade så jag kunde lägga in en hel bild


Tatuering

Så äntligen har min trollslända landat på armen.
Har försökt ta en bild själv men det var inte lätt. Jag har lite för korta armar för att det ska bli bra.

Dålig bild men det kommer bättre bilder sen.


Lägger ändå in en bild.

HA en  bra bild alla

Lägger ändå in en bild.


Nu är det synd om mej

Jag kämpar för att hitta ett sätt att röra på mej.
Jag är döbra att påbörja olika konditonsformer.....En gång sen blev det aldrig mer.

Men sedan jag hittade det där kantarellstället så har jag vandrat fram och tillbaka och plockat mej en korg och sen gått hem igen. Stället ligger ju dessutom uppe på ett berg.
Ha, en motionsform som jag har tyckt vara riktig bra. Inte så himla långt men som sagt uppför när jag går bortåt och neråt när jag ska hem. En lika bra motionsform som något annat.

Men va f-n.
Björnar ska vara på TV. Tecknade helst. Eller iallafall i djupa vilda skogen.

På morgon ringde Kenneth hem från skogen. Jenny en tjej i Kenneths jaktlag hade suttit i ett torn inte så himla långt från mitt svampställe, I allafall på samma bergsknabbe, När en björn hade kommit rusande med älghunden i hasorna. Med blixtens hastighet hade björnen och hunden passerat.

Skit.
Törs jag själv till svamparna? Icke.
Törs jag ta med med Bonzo på skogspromenader? Icke

Jag orkar inte tänka på skiten...................................Jäkla vilddjur. Jäkla björnar.

Hoppas Kenneth orkar på en skogspromenad med bössan ikväll när han kommer hem.


Ha det bra alla från Monika i Björnriket

Jösses va kantareller

Igår hade jag och Doris en härlig förmiddag tillsammans.
Doris kom till mej strax före melodikrysset. Perfekt, då löste vi det tillsammans. Under tiden så hjälptes vi åt att rensa mina lingon.
Doris har så svårt att inte hoppa över några lingonben så jag fick välrensade bär.

Men nått gick inte riktigt så bra som vi hoppats. Fattar inte det för: Jag och Doris är otroligt kulturella, musikkunniga och smarta.............Men vi klarade inte krysset....F-n.......... ett ord saknas.

Men bären blev fina.
Sen åt vi broccolisoppa, lika god idag.


Efter det så for vi iväg och hämtade upp Linda och Kent. Så bar det av till bakluckeloppisen i Boden.
Det var bara jag som gjorde fynd.

Efter det så for Doris hem till sin stuga och till sin älgjägande man.

Själv visste jag inte vad jag skulle hitta på.
Jag kollade hur min nya stegräknare fungerade..............Testar på en gång tänkte jag.
Jag ropade på Bonzo och frågade om han ville följa till skogs.....Åkej då sa han.

Greppade svamp-korgen i hopp att hitta lite blandsopp i skogen.

Bakom vår gård så är det väl 300 meter sedan börjar det stiga upp på ett berg. Ganska bra för mej som är lite dålig att orientera mig i skog och mark.
Går det uppåt så är jag på väg bortåt, går det neråt så är jag på väg hemåt. Smart va?

Gick omkring och hittade en svamp där och en svamp här. Bonzo stutsade förbi ibland och försvann  igen.

Efter ett tag blev jag less så jag tänkte att nästa gång Bonzo studsar förbi så ska vi gå hem igen.

Så jag ställde mej och tittade mej omkring och skulle se om jag såg hunden.............Men vad är det där mellan träden???!!!??................Men herre min skapare...........Kantareller.........hur mycket som helst.  Störtade in i skogen och ner på knä, började plocka med ett saligt leende på läpparna...........Eller egentligen så skrattade jag högt medan jag låg där och plockade. 
Efter en liten stund så var korgen full...nytt gapskratt.
Försökte memorera var jag var och skyndade mej sen hem. När jag var nästan hemma så kom jag ihåg Bonzo. HAn var inte med och inte kom han när jag ropade. Ja skit i han, nu fanns det sånt som var mycket intressantare.

Hem och visade Kenneth, han var snabbt redo att följa. Tog två tomma korgar och begav oss tillbaka i skogen. Vi provade locka på Bonzo medan vi gick, men ingen jycke.

Tror det eller ej. Jag hittde tillbaka till kantarellstället. Snabbt hade vi fyllt två korgarna till. Sen var det bara att tvärbestämma sig. Nu räcker det.


Det är bara tacka vår herre för Bodil som lärt mej känna igen katareller.

Så resten av kvällen for vi först till Kjell och gav honom kantareller, sedan sökte vi redan på hunden. HAn hade hittat några trevliga bärplockare som han slagit följe med. Han var borta vid Helena förstås, han hoppades väl att hon skulle vara på stugan med nåt gott.

Sen var det rensa och förvälla som gällde. Höll på till efter 1 inatt sedan var jag tvungen att ge upp men det var inte så mycket kvar nu på morgonen.

En bild på våra tre korgar ska ni få. Finns fler bilder på pixbox.

Ska på kalas hos Doris idag. Hon fyller år i morgon. Gissa vad hon ska få???
Den som gissade på kantareller gissade rätt.

Tänk att det finns dom som säger att det inte finns kantareller här i Norrbotten.


Nu ska jag gå och görar ett gratulations-kort till Doris.

Ha en himla bra dag alla.

Älgjakten i Vändträsk

Det var Carl-Jacob som fick skjuta årets  första älg. En pinntjur.

Desutom har Linda lyckats hitta sin vinst. Den fanns på Björknäs vårdcentral.

Lägger in en bild på älgen efter det att den är lastad på fyrhjulingsvagnen. dessutom lägger jag in en bild på förrådet som Kenneth håller på att bygga. Det ska vara krukor å sånt som man bär ut och in efter de olika årstiderna i den. Alltså bara mitt förråd.







Monika önskar alla en bra kväll.

Blåsigt i Vändträsk

Jäklar vad det har blåst nu i ett par dagar.

Jag gjorde ett par fina arrangemang med lite ljung och sånt. En satt jag nere vid vägen på mjölkbryggan och den andra planterade jag i en ful lampskärm som jag hittat på veckans allehanda (affär med begagnat och nytt). Lamskärmen är som sagt ful men stor, så jag vände den och använder den som korg istället.

Men...............

Nu har det blåst något rent förjäkligt i dgarna två. Så mitt fina arragemang i den fula skärmen finns inte mer..........Blåst bort........ljungen är kvar på gården........skärmen är också kvar på gården men trasig.....resten av dekorationen är som bortblåst.

Tur jag hann få på dekorationen ett kort innan stormen.

Idag har jag och Kicko, för dej som inte känner Kicko så är det en hästtokig jättego kompis, suttit ute i lä i den härliga solen och skvallrat och löst världsliga problem. Japp då var det avklarat. Inget kvar att lösa.............Ja det skulle i så fall vara problemet som Linda har.
Haha. Min dotter Linda ringde i eftermiddag. Hon har jobbat i natt och på morgonen just när hon somnat så ringde telefonen.
Hon fick veta att hon vunnit på en av frågeformulären som vi fyllde i på skördemarknaden. Hon hade vunnit en  stegräknare och nåt annat. Men hon var så sömning så hon uppfattade inte vem det var som ringde. Det hon nu vet är att det ligger en vinst till henne i en reception någonstans.
Frågorna handlade om könssjukdomar bland annat så det bör väl vara på någon av vårdcentralerna eller om det kanske är i reception på kommun. Det kan ju ha varit ungdomsmottagningen på kommun förståss. Nå, det blir till att ge sig ut och fråga i alla receptioner om det finns någon vinst till Linda där.

All mat smakar fantastiskt men än har jag inte gjort några stora utsvävningar, är nog ganska feg, rädd att det ska göra ont eller att jag ska sabba nåt.

Kicko hade med sig så vi gjorde broccolisoppa. Den är så himla god och lätt att göra.
Recept:
En påse med fryst broccoli. Koka i saltat vatten.
Häll av nästan allt vatten men spara det..
Mixa broccolin så slät du vill ha den.
Blanda i en burk creme Fr.
Späd med kokvattnet till lagom konsistens och smaka av med salt.

Ät och njut.

Kenneth och Kicko fick mjukkaka till men jag tog en husmans.


Här kommer bilder på mina arrangemang






I morgon börjar älgjakten här i Vändträsk. Så just nu fick jag hit till datorn den där "hallå, hallå, hur hörs jag nu?" Så jag gissar att Kenneth håller på att rusta för i morgon. Ett ögonblick.............................Ja nu har vi kollat av att Kenneth hörs med sin Walkie talkie.  
Jösses va bra, att det inte är jag som ska ut på pass före 5.
Vi har två walkie talkie så den ena kan jag ha i sängen och tjuvlyssna om det händer nåt i skogen. I bland är det riktigt spännande.

Ha nu en riktigt god kväll alla. Från ett riktigt höstfint Vändträsk.


2 veckor sedan operationen

Regn, skvitter och surväder.

Inte riktigt sånt väder som man vill att det ska vara på hösten. Man har ju lätt att bara räkna de höstdagar som är hög klar luft och himmelska färger. Alltså räknas inte dagarna som var i helgen.

Stackars alla arrangörer som försöker ordna nåt. Allt som behöver besökare är det synd om såna här helger, allt från idrottsevenemang, loppisar, till marknader mm. För att inte tala om alla bärplockare och jägare.

Älgjakten börjar idag här i norrbotten. Det jaktlaget som Kenneth är med i börjar jaga på fredag den 11 september. Verkar som om alla björnar som man sett häromkring har flyttat på sig. Kan vara bärplockarna som fått dom att gå längre i i storskogarna. Det ger ju ett hopp att det kommer att komma flera älgar in i markerna. För så länge man såg björn var och varannan dag så fanns det inga älgar här.......Helt naturligt.


Att gå på flytande i två veckor kändes mycket längre än de 3 veckor före med näringsdryck.
I helgen har jag varit så less på dieten så jag har börjat på nästa steg. Puré.......
Eller inte ens det. Tog en 1/3 banan på fredagkväll. som jag tuggade precis som den var. Väldigt mycket tuggande blev det, dörädd att jag skulle svälja något som var för stort.................Det var så gott.
På lördag fick jag en halv banan mosad med lite keso.......Underbart.
I går till middag mosade jag en potatis till lite köttfärssås. Lika gott.

Satt igårkväll ute på nätet och läste om andra som gjort GBP. Läste om två tjejer som gjort sin operation på Sofiahemmet i Stockholm. Det är för övrig våran Anders  som opererar där. Där fick man börja tugga hårdbröd direkt. Men man fick inte inta dryck samtidigt........Gissa vem som fått en halv husmans med skinkost på till frukost????.............Rätt, det är jag.

Viktminskning:
De tre veckorna med näringsdryck -8
de två veckorna efter operation -4
Totalt -12 kilo

Hoppas det nu blir torrare väder så man kan gå ut och få sig lite lingon.
Åsså förståss om det blir lite sol så kanske jag och Bodil kommer oss ut senare i veckan på svampjakt. Som det är just nu så är alla svampar söderregnade.

Ha en bra dag alla.

Bakat

Tänk klockan är inte ens ett och vi har hunnit med mycke. Började med att få kaffe på säng, (jag alltså, inte Kenneth). Låg ett bra tag och läste i min bok.
Nä, till sist var det bara kliva upp. Är ju tvungen att hålla lite tempo på måltiderna så man hinner alla.
Hade bestämt mej för att baka mjukkaka idag.
Bra att ha med sig på älgjakten.
Fanns det någon rågsikt hemma.........Nä. Typiskt.
När jag ändå skulle iväg till stan och fixa mjölet så följde Kenneth, han skulle ha disel och bensin i jeepdunkar.
En av dunkarna läkte uppe vid locket. Så nu luktar det rejält med bensin i bilen. Tur att man är van att det ska jävlas.
Snabba oss hem snodde ihop degen, så var det dax för melodikrysset.
Krysset gick utan problem att lösa idag.
Medan vi löste så satt jag i gång och baka ut och så småningom så kunde Kenneth sätta igång och grädda. Det är bra om han får göra det själv. För det första är det tråkigt för det andra vill han ha dom brungräddade, snudd på brända, så då blir dom precis som han vill.
Jag har ätit en mycket god kyckling och curry soppa. Stark och god. Kenneth har ätit nybakt mjukkaka med nyrökt fläsk på. Han sa att det var himmelskt gott. ......................Tror honom.

Lägger in en bild på Mjukkakorna.




HA en bra dag alla.

men nu du.

Plötsligt är knappen tillbaka. Var det du Maria som hittade den???

Nu kommer bilderna från höstmyset.
Kenneth grilla korv och jag åt fil.

 

 

Ha det gott alla.


Jäkla knapp

Håller forfarande på att list ut hur jag ska få med kort i bloggen.

Nu har vi fått igen bilen. Den har varit på rep en vecka. En sak som är säkert är att det går lite pengar när man inte har någon bil.
Hehe................direkt från bilverkstan for jag på Dollarstore och shoppade loss. Två stora plastlådor med lock och en tvåpack med päronlampor. Sen råkade jag hamna på godis och kakavdelningen. Då tvärlessna jag på att handla och for hem.

Denna kväll är jag konstant hungrig. Fattar inte. Försöker hålla mej till vattten men magen vill ha nåt mer. Tror jag får gå och lägga mej tidigt så jag slipper eländet.

Jag har lånat filmen "män som hatar kvinnor" av Mari. såg den på eftermiddagen. Den var väldigt bra. Annars brukar det vara så att man blir så besviken när man har läst boken tidigare. Men icke. Den var lika bra som boken..............nästan.

Ja som sagt någon bild blir det inte.

Kram och gonatt och ha det bra alla.

Höstmys

VA är nu detta??? Jag skulle lägga in lite bilder på mej och Kenneth när vi satt ute igårkväll och eldade. Så har dom tagit bort knappen där man trycker för att kunna montera in bilder. Det va ju bussigt. Tack för det så jäkla mycket. Vad gör jag då? Har någon ett förslag på vad jag ska göra för att få tillbaka redigeringsknapparna mellan rubrik och texten? Nu blev jag sur............... Gonatt

Första dagen med smolk i bägaren.

Idag är första dagen jag känt mej som om jag är sjukskriven.

Mitt socker började gorma på morgonen. Vaknade med lite förhöjd blodsocker (12) tog lite insulin, efter två timmar så kände jag mej rejält påverkad av det höga sockret. Svettades occh måtte dåligt. Kollade igen då var det på 14, tog mer insulin.
Gick sedan och var rädd att jag tagit för mycket så jag skulle få mej en insulinkänning. Vet ju inte riktigt hur det går att häva en sån nu när man varken kan äta eller dricka med lite fart.
Men allt det där var ingen idé att gruva sig för, det blev ingen insulinkänning. Det löste sig så att värdet var under 10 på eftermiddagen.

Har dessutom känt mej som om jag fick i mej för lite vatten. Men jag har gått med flaskan hela dagen som vanligt. Pratade med Anna (syster)(inte min, utan hon är sjuksköterska) på telefonen i eftermiddag. Hon sa att jag skulle göra testen med att nypa ihop skinnet på handryggen. Behåller skinnet formen efter du har släppt så har du vätskebrist. Å det hade jag.
Så det är bara att kämpa på.

Annica min mentor när det gäller GAstric bypass i vardagen, hon gjorde sin operation för snart ett år sedan, hon sa att värst efter operationen var att få i sig vätska. Då, när hon sa det tänkte jag att efter en sån stor operation så kan det inte vara värst att få i sig vätska. Jopp så är det, det är skitjobbigt.

Snygg på magen är jag, såren är små och hela.
Eftersom jag inte mått så bra idag så har det inte hänt så särskilt mycket.
Gått en sväng och sett om det finns lingon. Jadå det finns men det är inte överdrivet stora klasar och inte så tätt som det brukar. Tog inte plockaren med mej jag hade inte rätta orken.

Har dom fel på vädret i morgon kanske det blir en plockare med lingon. Dom har hotat med regn.
Jag tycker ju att det är ganska tråkigt att rensa. Så eftersom jag bor mitt i bär-landet så plockar jag en plockare går sen hem och rensar. Sen går jag en sväng till.


Sätter in en bild på Syster Anna. Hon kommer visst snart upp och stannar en vecka. Hon jobbar till vardags med att ta hand om sjuklingar på södersjukhuset i Stockholm. Hon är dotter till våra goda vänner Calle och Doris. Men sen är hon en god vän till mej också.

Ha en bra dag alla.

RSS 2.0