Måndag, arbetsdag, semester

Jag har vant mej med att var ledig. Känns bra.
Vet att mina jobbarkompisar jobbar idag. Några av dom iallafall. En hälsning till dom, oavsett om dom är ledig eller jobbar: Känns bra med semester.

Det blev inget städat runt datorn igår. Hann bara börja så sa Kenneth att han skulle till Luleå. Snabbt var jag klar att följa. Direkt vi kom hem så kom Jimmy med familjen. Ha, så då blev det att gossa med barnbarn istället. Gjorde inget.

Sen hade jag lovat palt, så till middagen kom Linda (trött, mitt i ett vak) och Kent också. Känns alltid himla bra att ha familjen runt sig.

Nöjd och glad så gick jag och la mej utan att ha fått det ett dugg bättre runt datorn. Så nu sitter jag här i mörkret och gör ett inlägg i min blogg.

Jag har startat min julklapp på morgonen. En sån där frukt- och svamptork. Så just nu prövar jag att torka apelsiner, mandariner och äpplen. Blir spännande.

Snön vräker ner men det är inte så blodigt kallt idag nånstans mellan 10 0ch 15 grader. Men som sagt det snöar och blåser.
Tur vi har traktor och tur att jag har Kenneth för jag tycker att traktorn är obehaglig att köra, man sitter så högt och det lutar alltid.
Jag har varit ut och skottat fram fågelfröautomaterna, så nu fick jag lite frisk luft iallafall.


Tänk om jag skulle ta tag i att städa kring datorn................


Ha det bra alla.

Så var det över

Samma fart som en orkan så blåste julen över oss.
Tänk att man blir lika förvånad varje år. Jag brukar ju säga ska man hinna med julen så ska man börja fira i november. MEn nu funderara jag på att nästa år börja i oktober.

Men iallafall blev denna julen lika bra som dom brukar.
Det blev allt detta folket på julafton med massa mat och fika. Juldagen och annandagen blev riktiga slappardagar. Mycket med en filt över axlarna över axlarna antingen framför TV:n eller med en bok. Riktigt skönt. Känner mej utvilad. Vi hann med både julotta, att ha besök av folk vi tycker om och vi hann även fara och gofika hos goa vänner.

Men vi har haft även en ordentlig sorg..........Linda var tvungen att avliva sin hund dagen före julafton. Attans, det är bara en hund, dessutom är det inte min men likafullt sitter jag här med ögonen fulla av tårar bara vid tanken på att han inte finns nå mer.
Jag vet att det är ens skyldighet att som djurägare och människa att ta beslutet att tiden är inne, han var varken ung eller frisk, men ändå. Vi saknar honom oerhört.

Här blev det ett avbrott för snytning och tårtorkning. Åsså lite prat med Kenneth. Fick bekräftat att det är som det ska va med tårar som rinner till och från.

Jag har startat upp favorit-julskivan. Den med 17 olika Oh helga natt. Av den mår jag bättre.

Tänk att vi nästan misströstade att det skulle bli en vit jul. Nog är den vit alltid men den är ju så kall så det är inte sant. Stackars alla barn som inte kan var ute i denna kyla och leka av sig lite. Stackars Bonzo som krampar ihop bara tanken på att pinka. Stackars alla oss som vill ut och gå. Klart att vi kan, men man vill ju inte gå utanför dörren, man får ju klä sig som en michelingubbe. Det är ju inget mysigt.
Dessutom verkar nästa vecka bli lika grisigt kall.


Nä nu gäller det att ta tag i saker som är trevliga. Städa upp runt datorn kanske. Nu är det så att man aktar sig att tända lyset här. Sitta i kolmörkret och fokusera på skärmen det går bra, då syns inte alla papper och annat jox.
Kanske jag skulle göra en före och efter bild. Japp det blir det.

Skulle var roligt att se hur det ser ut kring era datorer. Har ni fint eller är det som hos mej? Allt löst hamnar här.

Till attack mot datorhörnet.

Ha det bra alla och en god fortsättning.

Dan före dan

 




Skojade när jag sa att jag var färdig med all julmaten.

Håller just nu på att koka risgrynsgröt till frukosten i morgon.
Dessutom har jag en panna med potatis på spisen. Det ska bli till sillsallad.
Ugnen är igång och skinkan håller på att grilljeras.

Ska strax vispa grädde till mimosalladen.

Men sen är allt klart.

Kenneth mår bara bättre och bättre, är just nu ute i traktorn och skottar.
Han kan fortfarande inte vika knät så mycket å det är fortfarande alldelse slätt och vackert som ett kvinnoknä. Det onda är nästan inte kvar alls å svullnaden ska väl ge med sig så småningom.

Kanske det blir en sån semester som vi planerade.

Vi hade nämligen betämt oss för att möblera om. När vi möblerar om gör vi det ordentligt.
Denna gången hade vi tänkt att flytta två garderober, bygga en ny garderob, flytta några stora bokhyllor, Dessutom tänkte vi att när vi ändå är igång så flyttar vi ytterdörren också. 

Hehe, vi gillar att möblera om.

I eftermiddag ger sig Linda och Kent upp till Kents mamma och småbräder i ...........??.......  Det ligger ovanför IKEA i HAparanda iallafall. Trist före efter vägarna det yr av den kalla snön som nu fallit i flera dgar. Svårt att se och synas i trafiken då. Håller tummarna att dom kommer hem oskadda.


I morgon kommer Linda och Kent hit och äter frukost med oss innan vi ställer kosan ner till Yttersta där sonen med familj finns. Även min svärmor och Jimmys svärmor kommer att vara där.  Kommer att vara skojigt med folk i alla åldrar.
På kvällen kör vi hem, för sen på juldagsmorgon ska vi på julotta. Det är inte i den stora kyrakn i stan utan en byagård i grannbyn Alträsk.
Det är så stämningsfullt att så där tidigt ge sig iväg till sången och alla ljusen. Dessutom så kommer by-borna i samlad tropp med facklor, det är så häftigt att se dom komma långt bort i mörkret.
Gott fika hör till.
Sen kommer det bästa på hela julen. Sova middag tidigt på juldagsförmiddagen sen blir det väl som det brukar, favoritfilten och tv-soffan.


Sedan resten av julhelgen blir det att ta det lungt eller möblera om, vi får se vad som händer.


Ha en riktigt god jul på er alla.

Pixbox

Jag har ikväll lagt in bilder på min pixbox.
Både från glöggprovarfesten vi var på i lördag och så är det diverse bilder från tiden runt lucia.
Gå gärna in och kolla.

Ha det gott alla.

Julveckan

Jaha, då har man börjat plocka semesterdagar.

Men kan man klaga?
Nä jag har det så bra

Skrev nyss ett mail till Kicki på jobbet. Där såg jag så poetisk jag var i en del av mailet så det klipte jag ut . Det visar hur bra jag har det.

Här har vi det bra. All mat som ska lagas är klar, klapparna är inslagna.
Kenneth ligger på soffan med knät i högläge jag sitter i mysfåtöljen och stickar.

Insnöade, hade vi bort i andra delar av landet så kanske det hade varit sant men nu är man ju en hårdhudad norrbottning. It järe så fallit, än si vä ju gatulojse.

Det bara vräker ner julstämning.

Det är lunchtid en måndag å här bara rullar det in julfrid.

Ha det gott alla

julledigt

Nu är jag inne på en fas jag gillar.
Jag har semester från måndag å ända fram till 6 januari.
Det är så blixtrande, glimmande härligt att veta att man är ledig drygt två veckor och det som är bäst är att det än inte gått en timme av semestern än. Alla semdagarn är kvar fortfarande.

Kenneth har varit riktigt dålig i veckan. I ett knä. Det är inte klokt vad man är beroende av att knäna är med. HAn har haft skitont, har fortfarnde ont, men....
Idag har han varit upp och duschat, naturligtvis med kryckor, men ändå. Han har även kunnat ta på sig byxor, så det har med andra ord slutat göra så förtvivlat ont vid beröring. Febern är borta å han tycker att han ser en ordentlig ljusning i tunneln.
Vi är i morgon bortbjudna till ett par riktigt goda vänner på glöggfest. Kicko och Ante. Jag trodde att vi skulle vara tvungen att tacka nej, men Kenneth säger att han vill fara.
Så då gör vi så.

På tisdagen var det ingen barnlek att lasta karlen när han skulle till doktorn, herregud tänk er själv med ett ben som inte gick att böja och som inte tålde någon alls beröring. Gjorde ont både inuti och utanpå.
Men det var ju flera dagar sen, det går säkert bättre i morgon. Någon nytta ska väl pensilinet gjort.

Sa jag vad han hade i knät.................nähä, då ska vi se: HAn har smörjkopp, svällknopp, slempropp, smörjsäck, svällkropp, nä inget av det men vad var det nu det hette.


Slemsäcksinflamation.............så var det. Visste väl att jag skulle komma på vad det hette.

Nu ska jag återgå till det jag gjorde innan jag tog paus vid datorn.

Behandla mina nya köksbänkar, dricka gott te och glögg, slå in klappar, göra en klapp klar å sånt man håller på en en fredagkväll ett par dagar innan julsemestern börjar.

Gu va bra jag har det.

Hoppas ni också har en bra kväll å en härlig helg.

Firmafesten


Förväntansfulla Monika och Kicki inför kvällen.


Japp.
Den blev precis som jag hoppats på.

Silentiums julfest alltså.

Ett fantastiskt julbord. Det fanns så många sorter att välja på, såna sorter som inte finns på mitt julbord.
Jag är ju en riktigt fiskälskare så jag tänkte att jag gör som jag brukar: Äter av fisken först å sen tar man av resten om man orkar.
Men nu var det ju det här med gastric bypass.
Jag tog små, små bitar av den fisk som såg godast ut. Men det hjälpte inte, jag hann inte innan jag var för mätt. Det var såna otroligt många sorter.
Men det jag hann smaka av var helt gudomligt.

Vackert uppklädda människor, hög stämning, vackert dukat, trångt, glada miner, glad trubadur, mycke ljus, många som fick sina klockor och andra utmärkelser (till och med Kicki Dalin fick sin klocka), och det var högljutt, slada skratt, trevlig peronal.............alltså perfekt.

Men det blev så perfekt så det blev inte mycket att skvallra om. Chefens tal innan julfesten om att det bara var de som klarade av att se nyket ut som skulle få följa med bussen, det hade tydligen hjälp för ingen fick stanna hemma. Visserligen var det några som såg lätt radiostyrda ut i sin skärpning och rädsla att få stanna i stan.

Något som var unikt för denna julfest. Det blev inga skandaler!!!!!!
Brukar annars bli skvaller som räcker ända till nästa julfest.

Men chefen får det svårt att toppa denna fantastiska tillställning till nästa år.

Ska nu ge mej på konstycket att lägga in bilder från festen på pixbox. Det tar en jäkla tid innan allt är laddat, tur att klockan bara är 8.30, det är länge innan läggdax och mycket som ska hinnas med idag.

Ha en bra dag alla

lutfisk

   

Jag undrar hur många det finns som ätit lutfisk som kan säga att det inte är gott.
Jag pratar inte om dom som aldrig smakat, inte heller om dom bara smakat lite.
 
Jag menar dom som skalat potatis, lagt upp lutfisk och sedan hällt över en ordentlig skopa av den goda pepparsåsen som man dessutom strör över ett extra lager av kryddpeppar. Å till det en tunnbrödmacka..............Mmmmm.

Jag känner mig så lyrisk..................Har ikväll varit till Kjell och Iréne och fått årets dos av lutfisk. Det är så gott, det är så juligt. Helt underbart.

När vi sen kom hem hade Tommy varit förbi våran frys med grisfötter. Hemgjorda förståss. Inga-Lill är en fena på att få dom jättegoda. Klara, bara sätta tänderna i. Gott, jättegott.

Guld värt att ha såna vänner.

I morgon är det som vanligt bara halv dag. Det är ju fredag för gubevars. 

Vi far nog till Luleå och shoppar lite.
Eller egentligen inte så lite utan en hel ytterdörr med tillbehör, brädor, lite julklappar å kanske köper det som går att köpa i förväg till julbordet.
Denna veckan så är det konstiga grejor som inhandlas hos Lundgrens. Ytterdörrar och i tisdags var vi upp till Råneå och inhandlade en timmervagn till fyrhjulingen.......Men det var ju också en resa att berätta om.

Detta blir inte ett litet inlägg, det kommer att bli långt.

Arbetade till 16.15 som vanligt men just denna dag var det särskilt viktigt att komma iväg direkt eftersom  det satt en kille på manfreds maskiner och väntde på oss. Dom stängde nämligen 17 å det är väl ungefär den tiden det tar att ta sig från Boden till Råneå.
Men tror ni att jag var tvungen att jobba över just en dagen...............Japp. En gubbe i andra änden av telefonen som inte ville sluta prata.
Fem i halv fem var jag ute till bilen. Behöver jag säga att Kenneth inte var nöjd. Det blev inte många ord sagda de första milen. Vägen var skitkass, med massor av blöt, sladdrig snö som gjorde att bilen gärna körde rakt fram i kurvorna.
Ganska prick 17 var vi uppe på E4:an, då är det bara en mil kvar.............Hejja. Ge Järnet.
Efter ett par kilometer så ser vi att det står något på vägen och brinner..........................Japp snabbt blev det stopp i trafiken, svart äcklig rök och höga lågor.
När vi stått 20 minuter utan att något hänt så försökte jag ringa killen som stod och väntade på oss i Råneå. .........................Överbelastat nät................

Förvånad? Nä inte riktigt. Här stod vi i övre norrlands enda trafikstockning å alla ringde nog hem och till alla vänner och bekanta för att berätta. Stort med trafikstockning i dessa trakter.

Men till slut kom jag fram på mobilen till killen i Råneå. Jadå mycket riktigt han hade börjat tro att vi backat ur affären, men han lovade att vänta.

Sen började det hända saker det kom blåblinkande brandbil och polisbilar. Det var ju inte på bästa stället som bilen stod, naturligtvis på ett ställe där det bara finns ett körfält. Men till sist så kom vi vidare.

Upp till Råneå, lastade och betalade.

På vägen hem så hann vi nästan till Boden innan det var dags igen.......

En bil med varningsblinker på våran sida om vägen stod någonstans framför oss. En knäppskalle med hellysena på stod också där. Här har det hänt nåt men vad?
Vi kröp fram helblinda av hellyset. Dörädd att det låg något djur på vägen, nu snackar vi inte om någon stackars katt som vi riskerade att köra på utan jag tänker större...Typ älg. Eller ännu värre en människa på vägen...Hemska tanke.
Men till sist så passerade vi skitlyset så vi började se.  Återigen blev norrbottens mörker vackert blinkande i blått. Brandbilar, polisbilar å sånt kom i en väldig fart.

När vi fick bilden klar för oss så var det så här: En bil hade kört av vägen rakt till skogs och blivit stående hundra meter in. En bil (den med helveteshellyset) hade stannat för att hjälpa till. Då kom en tredje bil och körde rakt i den som stannat.
Vi var glad att kunna lämna stället direkt så vi inte hindrde alla utryckningsfordon.

Men sen gick allt som på räls.

Blev sen middag den dagen.

I morgonkväll blir det party. Julfest med jobbet. Chefen var och höll ett kort tal i dag till sin personal. Innebörden var att den som var packad redan innan bussresan till julfesten skulle inte få följa. Med andra ord, sköt er från början av kvällen iallafall.
Min chef har hållit julfester förr och vet hur det brukar gå.

Återkommer i ämnet med bildbevis.

Ha en bra kväll alla.

Va jag har det bra

Söndagkväll.

Åter igen en superbra helg.

Vi har fått ha barnbarnen här och lämnat igen dom hela och friska. Inga stora missöden med andra ord.

Var igår kväll på en musikal som pingstkyrkan ordnat.
Häftigt.
En jättekör med både vuxna och barn som sjöng stämningsfullt och vackert, ni vet så att håret på armarna reser sig.
Dessutom var det massor av andra saker som hände på scenen. Ett skojigt senario i ena hörnet om en familj som det strulade för i vänta inför julen. En orkester som plötsligt rymdes med sina instrument tillsammans med körerna. Josef och Maria och hela den där grejen med barnafödande med vise män, stjärna och ängel.
Solosång av både barn och vuxna. En stor jättestilig snögubbe, tomtar, pepparkaksgubbar, luciatåg och en massa mer. Som sagt det var väl använd 1½ timme av mitt liv.
Efter det var vi bjudna hem till en granne på godfika och mumsiga mackor.

Idag har det varit en dag innom hemmet. Utom då den svängen när vi var och hämtade jycken hos Linda och Kent.
Har idag fått fram resten av julgrejorna, så nu är det lite tomtar, grisar och massor av ljusstakar överallt. Dessutom så bakade jag en mycket god långpannekaka. Jag har fått receptet av Inga-Lill. Kakan är döpt  efter Inga-Lills kusin Anna-Lena.

Klistrar in mailet som jag fick med receptet. Den blir supergod men ganska mäktig så man behöver inte skära så stora bitar................Fiffigt då räcker den längre.

Hej! Här kommer receptet på Anna-Lenas goda kaka. Ett tips, gör den i en stor skål, det blir mycket deg. Kram Inga-Lill.

ANNA-LENAS KAKA

Deg:

11 dl. mjöl
4½ dl. socker
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
3-4 tsk vaniljsocker
375 g. margarin

 Arbetas ihop till en smulig deg. Hälften av degen plattas ut i en smord
och bröad långpanna.

Fyllning:

3 ägg
2 burkar Kesella             lättvarianten går bra
1 burk creme´fraiche            - ” –
1 msk vaniljsocker
2½ dl. socker

Fyllningen rörs ihop och bred den över degen i långpanna.
Återstående deg smulas över fyllningen.
Grädda i 200 grader i 30 minuter

 
Resten av kvällen blir nog lite stickning i soffan framför TV:n åsså var det ju det där med böckerna som ska lämnas igen på bokbussen på torsdag.

Ha en bra kväll alla


Fredag kväll

Just nu har lugnet lagt sig hos Lundgrens.

Inte bara lugnet förresten utan även barnbarnen har slocknat.

Jimmy och Sara är på nå festligheter i kväll med Jimmys arbetsplats. Så vi har fått äran att sköta hela gänget, både ungar och hund.

Det är ett ljuvligt gäng, jobbigt men kul.

Efter jobbet idag for vi direkt ner till Piteå. Sara behövde lite hjälp med Elis. Kasper skulle på BVC och ibland är det lättare att hålla koll på en näve loppor än Elis, så det var där Farfar och Farmor kunde bistå med lite hjälp. Vi sprang efter Elis medan Sara fick fokusera på Kasper.

Sedan for jag en sväng på Partilagret.
Det är en enorm klädaffär. FAntastiska priser, dessutom har dom haft en avdelning för tjockiskläder. Förra gången jag var dit så hade man blandat in tjockiskläderna bland vanliga kläderna......................Då sa jag: så dum hit ska jag aldrig mer.
Tur man kan ändra sig. För nu behöver inte jag tjockiskläder.
Köpte ett par jeans,  en svart kjol, ett par leggings, 4 toppar/tröjor och alltihop kostade 750 kronor. Känns som ett bra köp.

Vi hann även en guidad rundtur på Jimmys jobb innan vi for hemåt. Som sagt där var det jubileum av nåt slag.

I morgon ska vi lämna igen alla lånebarn, för på kvällen ska vi på en musikal som pingstkyrkan anordnar. Vi har aldrig förr varit men vi har hört mycket om den. Ska visst var något i hästväg.

HA en bra kväll och helg alla

Bio

I gårkväll var jag och Mari på bio. Det var sista delen av Stieg Larssons Milleniumtrilogi: Luftslott som sprängdes.

Den var mycket bättre än jag hoppats på.
Tyckte när jag läste böckerna att tredje delen var jobbig med alla hemliga gamla gubbar som man skulle hålla reda på. Det hade dom klarat av bra på filmen.

Dessutom var Mari en stor del av underhållningen. Hon har inte läst böckerna, men var ruskigt nyfiken hela filmen igenom: Är han en skurk? Klarar hon sig? Hamnar hon i fägelse? Luras han?........
Tror ni jag berättade i förväg?? Icke sa Nicke. Till sist var hon nästan lite sur på mej för att jag inte berättade. Hon är för skön den tjejen.


Här är en bild från en annan gång vi har varit på bio. Mari är tjejen längst bort med huvan på sig. Hon var lite hemlig här.
Det är Anneli i det blonda håret, hon var inte med denna gången.





Känns som om det inte blir nåt nyttigt gjort ikväll. Jag är dödens trött. Blir en tidig kväll med boken. Bokbussen kommer nästa vecka och jag har två böcker olästa, så det är ju naturligtvis inte av lathet som jag tillbringar kvällen i sängen med en god bok.


Ha en riktigt bra kväll alla.


RSS 2.0