Lördag igen

Nu är jag nästan klar med uppfrächningen av mina blombänkar. Har hållit på hela dagen så nu har jag bara blombänken uppe vid ladugården kvar. Den blir inte rolig. Men ska jag ha den kvar så bör jag göra nåt åt den nu.
Kenneth har varit bakom ladugården och kapat och travat ved på pallar hela dagen.

Till middag idag provade jag det som jag läst att kända kockar sysslar med när dom ska grilla.
Jag kokade köttet först.
Så igår så kokade jag en skinkstek, bara med lite salt. Hade i en stektermometer så den fick gå upp till 68 grader.
Skar upp den i skivor idag och la skivorna i marinad. Grillade sedan på grillen som vanligt men det gick ju mycket snabbare.
Det blev supergott, så mört at köttet nästan föll isär.
Det ber jag att få rekomendera.

I går kväll pratade jag med min vän Inga-Lill i Arvidsjaur. Hennes hund Mysak som är en Carne Terrier hade fått stryk av Dotterns Golden Retriver. Det händer i de bästa familjer att man blir lite osams å nu gällde det en särskilt fin pinne som bägge vill äga.
Naturligtvis förlorade Mysak å han fick lite sår här och där, vilket gör att han måste gå med strut. 
Inga-Lill sa att Mysak såg en fördel i att ha strut, han behövde inte vara med om att plockas. För naturligtvis hade Inga-Lill sagt till sin hund att det var dax med plockning men att han skulle slippa nu när han var lite skadad.

Själv blev jag påmind om att det var hög tid för Bonzo att trimmas. Han såg för taskig ut. Jag kan ju inte alltid fara till Bonzos frissa Ullis så fort det spretar, utan ibland måste vi "underhålla" som  Ullis säger.

Så på morgon skred jag till verket.
Efteråt skrev Bonzo ett mail till sin kompis Mysak i Arvidsjaur.

Här kommer mailet

HAllåj.  
Kan inte förstå hur detta gick till.
Igår så hörde jag inte ett ljud om detta. Såg att hon kikade på mej igår kväll innan vi gick och la oss men jag fattade inga misstankar, men på morgonen bröt helvetet lös.Fram med kammar, sax, trimkniv mm. Upp på bordet och så var hon i full gång. I två timmar fick jag vara still, vänt huvudet hit, ligg, stilla, lugg, ryck, mera lugg och "förlåt det där var ett morrhår det skulle varit kvar", stilla en stund till så ska du få godis, äcklig sax som hugger runt snoppen, man kan bli nervös för mindre.................   Allt detta för att hon fick inspiration av en trattbeklädd jyckes matte.  
Tack för fan så mycket .  

Bonzo.  

Jaja. Jag blev ganska stilig.



Jag kan bara hålla med om att det blev helt klart bättre.


Känns helt rätt att det är en dag kvar av helgen.
Även morgondagen ska tas tillvara på bästa sätt.


Lördagmorgon

Härligt med långledigt.
Kristihimmelsfärdsdagen är ju alltid på en torsdag så jag passade  på att arbeta in fredagen. Med andra ord långledigt.

Visserligen är ledigheten inte samma som lat och passiv. Nä den är starkt inriktad på att bli klar med veden. Har fortfaramde en del kvar innan allt är kapat och klyvet.

Meterologerna hade varit så negativ när dom beskrivit helgvädret men än verkar dom ha ganska fel. Visserligen har de kommit några svep med åska men de stannar ju aldrig länge.

Idag ska jag kolla om jag har träolja i källaren. Hinner kanske smeta in altanen innan Emma kommer. Emma är en liten kompis som vi har. Hon ville var hos oss idag medan hennes mamma jobbar. Det är riktigt kul när hon är här.

Kenneth har arbetsdag med jaktlaget idag och Bonzo har sovit hos Linda och Kent inatt så jag är alldeles själv på moronen.

I kväll är vi bortbjuden på middag. Jag älskar att bli bortbjuden på mat. Spelar ingen roll om någon bjuder på en tallrik  fil direkt efter jobbet eller om det är som ikväll. lite festligare. Jag blir lika glad åt bägge.

En bild ska ni få på det vackraste som finns.

Får jag presentera mitt barnbarn Elis Lagesen Lundgren:



Nu till attack mot altanen och träoljan.

Hoppas ni alla har en lika bra helg som jag.

RSS 2.0