Kasper sover borta

Vårt barnbarn Kasper sover borta från mamma för förstsa gången i sitt liv. Livet har inte hunnit bli så långt än bara 4 månader.

Han har just skickat hem bilder till mamma coh pappa hur han har det.

HAn verkar väl inte ha det värst. Mycket uppmärksamhet får han då. Och kärlek, känns som om bröstet ska spricka.

Gu va det är härligt med barnbarn, speciellt mina barnbarn.







Har förberett middagen till ikväll så nu är det bara duka och värma kvar.

Blir en trerätters. Återkommer och berättar senare vad det var och hur det togs emot.

Ha det bra alla.

Fredagmorgon

Jag ramlade i säng igår strax efter åtta. Skulle lägga mej och läsa. Men hann aldrig ta boken så sov jag. Vaknade på morgonen pigg och utvilad strax efter sex. Allt känns så där himla roligt .

Sista spurten innan ledighet.
Som vanligt så slutar jag 11.45 idag. Det är så himla skönt att var ledig fredag eftermiddag. Man hinner göra bort ärenden om man vill, sov middag om man vill, ta en promenad i dagsljus om man vill. Å en massa mer.

Kenneth han är ju naturligtvis ledig idag det är ju dag-före-röd-dag. Han hade tänkt till Råneå idag och hämta ett timmervagn till 4-hjulingen men dom har ringt nu på morgonen, det har inte kommit ännu. Så då får han hitta på nåt annat idag, men det blir nog inga problem.

I eftermiddag ska vi ner och hämta Kasper. Barnbarnet som bara är 4 månader. Äntligen så är föräldrarna mogna att låna bort guldklimpen så vi får ha han hela helgen. Längtar.

Ha en riktit kul dag, alla.

Trött

Vi läste på jobbet idag, aftonbladet skrev, att det är den tröttaste veckan på hela året. Många är så trötta att dom inte ens kommer sig på jobbet denna veckan.
Då har man bara en himla tur att man orkat dit alltså.

Att det varit en tung vecka så långt är bara inse. Klockomställning och dessutom har Kenneth haft maratondagar från 7 till 18.30 idagarna tre, men nu är dom över.

På måndag så passade jag på att beställa klipptid så kunde jag vänta på Kenneth i stan. När jag var färdig så gick vi på Sushirestaurang och lyxade till oss ordentlig.
Vi firade att måndagen var gjord. Var väl en bra anledning?
Vi var på en nyöppnad Sushibar i stan. Bara gratulera oss Bodensare som fått ytterligare ett ställe med god mat och trevlig pesonal.
Tisdag passade jag på att fara och hälsa på en god vän medan jag väntade.

Idag har jag sprungit på stan och gjort ärenden medan jag väntat. Våran stad ser så konstig ut. Massor av tomma och stängda butiker, känns i luften att det är nåt på gång.........Japp, i morgon öppnar vår nya galleria. Det blir spännande att gå in där sen och se hur där ser ut. Många nya affärer kommer  till vår stad, men tyvärr så blir det många tomma lokaler efter de affärer som flyttar in på Gallerian.
Vi får verkligen hoppas att det kommer spännade affärer som flyttar in i de tomma lokalerna.
Får man sen bara till någonstans att parkera så kan det bli riktigt bra shoppingstad.

I vår by har ett gäng med Fia i spetsen ordnat så man träffas och trivs, föräldrar med barn,en gång i vecka i vår byalokal. I lördags så var det dax för Halloweenparty. Jag har fått se några bilder från festen, såg riktigt kul ut. Jag lägger in dom på min pixbox, det kommer antagligen fler sedan när jag får fler bilder. Men vilken himla tur att inte vissa mammor skrämde ihäl alla barnen. Ni kommer förstå vad jag menar.

Men jag tror åldern tar ut sin rätt.........Känner mig som 80 år i söndagar ikväll.

Blir en skittidig kväll.

Ha det riktigt gott alla, från en jättetrött Monika




Cafe Rävasten

Hej och godmorgon.

Det där med att ställa om klockan på våren för att sen var tvungen att ställa tillbaka den på hösten, visst är det ett ganska fånigt påhitt.
Här sitter jag en söndagmorgon klockan är 6.50 och jag har varit uppe någon timme redan. Hade det varit i går så hade klockan varit 7,50 och Linda hade hunnit hem och nästan i säng. Linda jobbar inatt. Denna natt som ska var en timme länge än andra nätter av någon anledning som jag inte förstår. Eller jag förstår varför den är längre men jag förstår inte varför vi ställer om klockan på våren.

Till veckan, helt plötsligt är det mörkt när man ska hem från jobbet.

Nå det man inte förstår och inte kan göra nåt åt får man väl lämna.

Hela min familj var här på fredagkväll. Det är så himla kul. Jag mår gott av det.

I helgen har Jimmy och Sara haft en lill-semester och varit här med pojkarna. Himla kul.
På fredagkväll kom Linda och Kent också hit så vi fick alla äta middag tillsammans. Det var också himla kul. 

Men tänk att det ska var så svårt att använda skallen. Jag stressade i mej maten och blev helt förbi av trötthet efteråt. Men istället för att bara lämna alla och gå och lägga med en liten stund så försökte jag hålla masken. Det lyckades ju förståss inge bra. Fick ju gliringar om  att jag var grinig så nog såg min familj att jag var trött.
 
Dumma tjuriga mej.

På lördageftermiddag, efter det Jimmy och Kenneth jagat klart, for vi på Cafe Rävasten. Det är ett toppenställe. Underbar miljö, suveränt fika. Tog upp min kamera när vi var på väg därifrån så jag hann få några bilder. Jag har lagt in dom på min pixbox. Gå gärna och titta, jag har ju länkat dit.

På lördageftermiddag for Jimmy med sin familj hem igen. Där var den lillsemestern slut.
Dom skulle stycka ett rådjur på kvällen. Söndag skulle Jimmy iväg och stycka älg. Sara skulle städa ur det sista i huset som dom säljer. Pojkarna skulle till Mormor och moster som skulle få rå om dom medan föräldrarna gjorde rätt för sig på annat håll.

Undrar om jag skulle göra nåt nyttigt nu när jag ändå är uppe så tidigt.........Eller gå och lägga mej igen med min bok........Hmmmm.
Jag tror att boken vinner.

HA en bra söndag alla.

före och efter

Minns ni bokhyllan som jag plockade in och lagerhyllan som åkte ut??
Jag sa ju att jag skulle göra en före- och efterbild.....Glömde ju lägga in dom i bloggen.

Men nu är det nära




Före, efter, måste jag förklara vilken som är vilken???  Snälla, säg nej.

Dessutom måste jag lägga in en bild på årets första julkort, eller rättare sagt dom är ju två. Dessutom en bild från en bråkdel av allt material som jag samlat på mej inför alla kort jag ska göra.

 




Ha det gott alla. Från en torsdagstrött Vändträskare


vit snö

Hehe.

Nu har det kommit snö igen. Vi snackar om 2 cm..........Men det är ändå 2 cm med ljus fin snö.Ett steg närmare advent. 

Fler och fler börjar komma in i adventsstämning. Inte julstress utan härlig, ljuvlig glögg-tändaljus-mys.
Jösses vad jag kan njuta av denna tid.

Vi har en trivselvärdinna på mitt jobb.......Lyx, jag vet. Tänk er att flera gånger i veckan så finns det färskt matbröd till förmiddagsfika. Mmmmmmm.
Idag hade hon gjort Janssons Frestelse med ett kokt ägg och hårdmacka till som man fick köpa för 25 kronor. Gott, super gott.
Ändå mer julstämning.

 Ha det bra alla.

         

Varning

Bonzo fick ett mail igår av Sigge.

Sigge är en Border som bor hos Ullis, Bonzos frissa ni vet.

Det var en varning och så här skrev Sigge:

Hej!
 
Jag säger dig bara... AKTA DIG FÖR DJURSJUKHUSET!!!!!
 
Under senaste tiden har jag haft "lite" problem med kisseriet. Jag har kissat samma färg som kaffe under några dagar men vad är det för en hund i sin bästa ålder?? Min matte bestämde att jag skulle på djursjukhuset. Där tog dom ultraljud och  röntgen och det visade sig att jag hade en cysta på prostatan. Matte tyckte den var enorm och det gjorde vetten åxå. Jag mådde pyton och ville varken busa eller äta men en hund har väl rätt att må dåligt ibland eller? När jag fick höra alternativen så hade jag nog kunnat lida en stund till...
 
Nu till det värsta.. I torsdags blev jag inrullad på operation, jag trodde det var nåt litet ingreppp som skulle utföras men när jag kom ut hade de tagit mina kulor och några urinstenar.. Gissa om jag blev snopen! Nu har jag tom påse och känner mig ganska eländig.. Dessutom har jag fått en tratt på skallen i storlek av en mindre parabol! För att jag inte ska kunna skicka på såret.. Men det kliar ju! Jag tror att jag kan få Mara att ställa upp och klia lite men matten har hökögon på oss.
Hussen var förtivlad och matten och vetten säger att jag gjort mitt i avel så det är inget katastrof men vad vet dom! Jag hade mer att ge! Matte säger att det är ok och nu behöver jag ju inte åka hemmifrån när Mara löper men jag ser den sorgsna blicken i ögonen. Jag har dessutom lärt mig att om jag tittar på hussen med ledsna ögon så får man en korvbit. Matten säger att jag inte får nåt eftersom att kastrater blir feta lätt. Va?? Kastrat hur förnedrande är det? Jag heter ju Sigge. Han tappar korv på golvet ändå när matten är borta hi hi hi...
 
Så mitt råd till dig är.. Låt aldrig de lömska människorna söva dig för då vaknar du utan kulor..
Ha det bra
Hälsningar Sigge.



Naturligtvis ville Bonzo att jag genast skulle förmedla vidare denna varning och som en god matte så gör jag det.

Dagen igår blev precis så lyckad som jag hoppats.
Hittade massor av "bra att ha saker". Allt får nya bänkskivor till köket till en ny visp.
Roligt hade vi, lång tid tog det.
Men........jag glömde ta kort. På vägen hem när jag kom ihåg att jag haft kameran med men inte tagit några kort blev både Karina och Doris smågriniga, dom hade så gärna varit med på kort. Nå det griniga gick över på en stund.

Nu ska jag förflytta mej ner till pysselstugan och göra några gratulationskort.

HA en bra dag alla

IKEA

Go morron.

Har just skjutsat Kenneth till jaktladan. Få se nu om dom får ihjäl någon  älg så att jag och Doris slipper servera grönsaksoppa på älgköttsoppsfesten. Ser lite dystert ut faktiskt......................Ärtsoppa med varm punch är också ganska kul. Där behövs inte helle älgkött.
Det löser sig

Sitter själv och tar mig lite frukost, ska stax börja göra mig klar för en IKEA-resa.

Kommer säkert att bli en mysig dag, med mycket prat och skratt.
Å kameran är med så det blir säkert någon bild också. Både Karina och Doris älskar när jag tar riktigt många kort.

Massagen hos Carola var skön, riktigt skön.

Ha en bra dag alla.


kort, mycket kort

Tänkte inte gå in här ikväll. Men nu gjorde jag det.

Ska strax i säng. Är så trött att ögonen går i kors.

Skulle bara berätta att Carola ringde ikväll.
Hon går och utbildar sig. I utbildningen ingår att kunna massera, så  just nu tränar hon på frivilliga.´Jadååå, jag är frivillig, kompis Doris är också frivillig.
Så i morgon efter jobbet så bär det av till Carola och massage. Längtar.

Idag har jag provat äta en palt. En liten en, med smör. Gick alldeles utmärkt.

Ha det gott alla, från en sömnig Monika


Söndagkväll

Det var med en hiskelig fart som denna helg passerade. Visserligen har den varit mycket trevlig men jobbig.

Vi har träffats ett gäng trevliga kvinnor och verkligen gjort rätt för oss. Vi har målat det stora rummet i byalokalen.
Det är inte bara stort det är himla högt också. Ca 3.30 i tak. Tur vi hade med oss några modiga tjejer som likt cirkusapor klättrande, målade det där som är närmast taket utan att ramla ner en enda gång. Jag är full av beundran.

Vi startade på lördag morgon med målartvätt och spackel sedan höll vi på till strax efter 8 på kvällen innan sista penseldraget var klart.
Behöver jag berätta hur vansinningt ont axlar och nacke gör idag.

Doris har ont i höger pekfinger, Gunilla i magmusklerna och Fia i huvudet. Av de andra har jag inte fått någon rapport än. Det var en himla omgång vi fick oss.

Naturligtvis var det inte bara hårt jobb, det var mycket skratt, det var ett toppengäng som var där. Dessutom (håll i dej nu Mia) där fanns mångder av gott fika, där fanns både god äppelkaka special med vaniljvisp och flera delikata fikasnittar. Fia hade tagit med varmamackor till lunch och hennes supergoda kycklingsallad fick vi till middag. Direkt från fiskodlingen i Vändträsk kom lagomt till middag  en nyrökt regnbåge och tunnbröd. Å naturligtvis hade vi snacks också.
Dessutom fanns det mycket gott att dricka. Vi smög igång lite försiktigt men allt eftersom dagen gick så blev det tätare och tätare med vätskepauserna, men vi var överrens, jobbet först.

Så när allt målande var avklarat så fortsatte kvällen med ett rejält party. Vi hade superkul.

Sedan var det bara att börja om på söndag morgon. Men nu tog vi karlarna till hjälp.
Det var montera lampor, skura golv, få tillkaka skåp, skrapa färg som hamnat där det inte skulle vara, bränna skräp mm. Dessutom fanns det både mat och fika kvar från igår, men drycken blev idag, bara vatten., fanns inte ens en liten skvätt öl eller vin kvar. Måste ha varit en bra fest igår.

Kenneth har byggt en ny postlåda och ett nytt ställ i helgen det blev jättebra. Han hade ju tid igår när jag var borta hela dagen.

Så då lite om mig och mina matvanor.
Under dagen igår har jag provat smaka nästan av allt som fanns att äta. Åt för första gången en macka av vitt mjöl. Frallan under varma mackan.
Salladen på ris och kyckling var perfekt att äta och även den rökta fisken gick bra. Provade också några potatisskruvar. Låter mycket men det var ju under lång tid man provade att smaka. Vi var ju i byalokalen i 14 timmar.

Vinet drack jag i smalt champangeglas men bara en matsked åt gången. Det blev 4 sådana glas. Det gick bra.
På fredagkväll var jag och Kenneth till fiskaffären. Köpte oss lite fryst pollok panerad med aiolifyllning. Säg ut som en stor fiskpinne. Det fick vi till middag. Fy va dålig jag blev efter det. Snacka om sjösjuk.  Helst hade jag velat gå och lägga mej och dö. men vi hade lite att stå i inför målningsdagen så det var bara att försöka härda ut. Men efter några timmar så återvände jag till livet igen.

Titta gärna i min pixbox. Jag lägger in lite bilder där ikväll.

HA det gott alla, från en axelöm målare

Snöstorm? Hoppas inte. Vätskebrist, jopp.

Japp nu är vi beredda.

Meterologerna varnar för full storm med massor av snö i natt och i morgon. Måtte dom ha fel.

Vi är beredda. Kenneth har bytt till vinterdojor på bilen. Jag har plockat bort trädgårdsmöblerna och plockat fram sparken istället.....Eller, nä, men nästan.
Alla blomsterlökarna är på plats i blombänkarna. Spadarna på plats i förrådet.
Men jösses jag har glömt att behandla min fina drivbänk som jag köpt av Stig.
Måste ta en bild och visa så fiffiga drivbänkar på ben som han tillverkar. Har redan börjat drömma om vad jag ska plantera i den till våren. Tänk att rensa ogräs i midjehöjd.

Om det finns någon där ute som brukar hålla koll på hur ofta jag skriver i min blogg (Mia å Kicko vet jag är där) så har ni kanske märkt att jag inte skrivit på några dagar.
VArför!!!???

Tja livet går med en rasande fart, snart är det advent, jippi.

I helgen har vi haft Elis här. Hela helgen. Han tycker inte om att man vill sitta själv vid datorn, han vill var med och skriva. Innebär att ingen, alltså ingen kan lista ut vad det är man har försökt berätta om........Stavfel hela vägen. När vi med gemensamma krafter hade totat ihop ett mail till Anna-Lena som bestod av 7 ord, inget rättstavat. Tog jag ett beslut: Jag skiter i att ens försöka.
Helgen har varit så mysigt med denna vackra och uppfinningsrika grabb. Han lär sig saker varje dag. Allt är inte lika bra att kunna. Men, men, han kan dom iallafall.

I dag var jag på återbesök , 6 veckor efter op.
Det mesta såg bra ut men jag dricker för lite. Måste öka på vätskeintaget, jag har vätskebrist. I och för sig hade jag kunnat räkna ut det själv. Min urin är inte ljusgul, snarare rostbrun. Så nu är det bara att dricka till det blir rätt färg på pinkeriet.
Jag är så otroligt less på vatten, vatten med lite fun saft i, eller med lite lättdryck i.  Jag dricker nog i dag ca 1,5 liter men det är alldeles för lite................... Jobbigt.

Jag gick ner de fyra första veckorna 6 kilo. De två sista veckorna har jag inte gått ner nåt alls. Men det löser sig nog. Tror jag.
Min diabetes håller sig verkligen i schack. Före opertionen tog jag 4 stora doser insulin per dag. Ändå åkte sockret berg och dalbana. Nu tar jag två små doser å det räcker. Läkaren vill att jag ska hålla ordentlig koll för helt plötsligt kan det bli så att jag måste sluta helt med insulinet.............Lessen?...Hehe skulle inte tro det.

Anders som min läkare heter har gjort operationen gastric bypass 1400 gånger. Alltså även skrivit läkarintyg lika många gånger. Jag är den femte som försäkringskassan har hakat upp sig på. Han skrev redan förra veckan ett ettrigt brev till FK.  Anders är övertygad om att det är samma handläggare som inte vill förstå att man måste var hemma och få egentid om man ska fixa övergången från vanligt ätande till smådottandet som blir efter operationen.
Tror jag ska ringa försäkringskassan redan i morgon och höra hur dom bedömer min rätt till ersättningen nu då.

Kenneth jobbar i Kalix i veckan, han åker kl 6 från Boden...........Vi samåker ju till jobbet, innebär att jag är i stan hiskeligt tidigt. Vojvoj. Men nu är det bara onsdag och torsdag kvar, sen är han ledig på fredag. Nästa vecka är allt tillbaka i normala gänger.

HAr ni set att Fischermans friends har kommit med halstabletter med smak av äpple och kanel..........Mmmmm. Smakar och luktar jul.

Tror jag går och knyter mej nu.

HA det bra alla 
Sov gott och vakna torrt.

RSS 2.0