Repris

Nu har jag lagt in alla bilder på pixbox. Så nu Julia, kan du se hur mormor ser ut när hon är målad.

Sedan jag skrev mitt förra inlägg så har vi hunnit var iväg och gjort en repris på tårtorna och andra goa kakor.
Lika goda som igår.

Har dessutom bestämt att jag ska lägga in två mail som jag skickade till några vänner efter att vi varit på pimpeltävling i våras.
Så för fler av er så är det en ren repris så ni får hoppa över.

En sak till: Bonzo mår bättre, men fiser fortfarande ruggit illa.

Ha det bra alla.


Hallåj
Vill bara berätta hur våra hundar roat sig idag medan folket varit ute på pimpeltävling.
Våra Bonzo och Lindas Zack skulle vara hemma ensam idag några timmar. Vi vet att Zack han äter allt som kanske går att äta när han blir lämnad ensam.
Så¨noga tittade jag omkring innan vi for. Inga papperskorgar på golvet, dörren till soporna ordentligt stängd. Allt klart.
NÄSTAN.......................................... Jag missade en liten detalj. Attans så dumt.
Tre timmar senare...........................
På golvet hade jag haft en påsen med olika grejor som vi skulle ha till våffelgräddning ute på isen. I den påsen fanns det kvar, när vi for, en påse med vetemjöl. Ordentligt inknuten i en plastkasse.
När vi kom hem så var det inget mjöl kvar i påsen..................... Påsen fanns föresten inte heller kvar.
Hur kunde jag vara så korkad??
FY Satan hur huset såg ut.
Mjöl överallt.
Det var bara att klä av sig barfota ute på bron och sätta igång. Vet inte hur jag ska göra med mattorna. Tror att jag eldar upp dom och köper nya. Dom går aldrig få ren. Så får jag nog göra med kökssoffans dyna...........Den blir aldrig heller  sig lik.
Att sedan Zack varit i min handväska för att kolla om där fanns nägot ätbart det syns. Den är full av deg och fluffigt mjöl. Får fundera hur jag ska göra med väskan. Har inte orkat ta tag i det än.
För att inte tala om hur hundarna såg ut. Bonzos nos var som helt igenmurad av kletig deg. Zacks vackra man som han har på bröstet var som ett pansar. Vet inte om det går att tvätta lös eller om dom får klippa bort det.
För Bonzos del så¨löste sig kletet runt mun sedan han hade snöbollskrig med grannens unge medan jag skurade.
Dessutom var det mitt fel..............hur kunde jag lämna kvar mjölet på golvet? Dumt, mycke dumt. Jag har inte ens någon att vara arg på. Skyll sig själv. ....VA dumt.
Monika

Del 2

TAck för alla deltagande mailen jag fått.
Jag fick bland annat ett mail av min kompis Ullis. Hon undrade hur Bonzo var i magen. Men när vi gick och la oss i går så hade vi inte märkt nåt att han skulle vara dålig i magen........................................Men på morgonen........Japp.
HAn har varit väldigt dålig i magen i natt. Bonze har aldrig hunnit säja till. Jag märkte att han var upp en gång i natt så jag lyssnade men det gick med en blixtens så var han tillbaka i sängen.
Alltså rännskita överallt i köket. Mysko saker, dom luktade inte ens.
Nå det var bara  för mej att morgonpinka sen greppa handskar och börja om att rengöra golvet......Igen....Mitt golv kan inte tro det är sant. Stor regöring två gånger samma helg.
När jag sen skulle ut till soporna med äckelpåsen ser jag något ute på snön en bit från huset........Mina fina promenadskor i läder????????
Skorna hade legat innanför dörren i går när jag skulle börja sanera så jag tog och ställde ut dom på altan. Tänkte att jag får rengöra dom sen........Det glömde jag. Är det nåt jag är bra på så är det att glömma.
Nu var dom rengjorda. Antagligen har räven varit upp på altan, tagit mina skor och slickat dom rena.
Det tyckte Kenneth var himla kul. Behöver jag tillägga att Kenneth har skrämt mej på morgonen med rävpest, löss och annan ohyra.
Jag vägrar slänga dom. Jag får ta risken med rävpest och allt det andra.
Gomorron
Monika




60 års kalas

Var på 60 års kalas i går. Våran kompis Kjell har fyllt 60 år i veckan så igår var det kalas.
Himla kul när inte kalasen ser ut som dom brukar.
Vi var ute på gården hos Kjell.
Det var partytält, två stora eldar, flera  grupperingar med sitt-platser. Tänkte första att det var väl onödigt att splitra grupperna. Jag tänkte fel. Det var så smart uträknat. De som i ruset behövde få djupa diskutioner, fann alltid något hörn att med huvudena tätt ihop diskutera livet å sånt. Andra (jag till exempel) fladdrade runt som en nattfjäril och minglade. Vi var ganska många ´som minglade runt. Så ibland var det nästan tomt i tältet för alla stod eller  satt vid någon av de andra grupperna, för att en kvart senare så var det knök fullt  i tältet igen.
Maten var helt perfekt. Stekt palt på murrika med tillbehör. Prövade sirap, var inte dumt.  Min mamma sa att det är bra att ha mat i magen innan man börjar dricka. Det blev rejäl mat, det var bra för där fanns mycket att dricka.
För att få igång minglanet så hade dom ett centralt placerat jättebord där alla palt-tillbehören, dricka, snacks, tårtor var placerade. Smart....
Tårtorna var gudomliga. TAck Veronica och Mari för dom.

Det hade tillbringats många timmar med att förbereda en "enkel" fest ute på gården
Stort tack, jag och många med mej hade en helkul kväll.

Andra roliga saker att berätta från kvällen var att vädret var perfekt och att Julia och Simon med sin bebis fick komma hem från BB.

Just det jag glämde nästan en sak. Bonzo var också med på kalaset. HAn patrullerade runt kocken som stekte palt och städa upp hela tiden. Efter det så passade han på de som åt tårtor för att sedan övergå till att passa snacksbordet. Men när jag upptäkte att ett av Kjells barnbarn stod och matde Bonzo med ostkrokar då satte jag stopp. Min stackars hund såg ut som en spärrballong.
Som den festprissen han är så satt han en stund och tyckte att livet suger, sen ut i buskarna och kräkas. Så, då var han klar för att få ta del av vickningen som var stekt korv. Men matte var hård, inte en enda korv fick han.
Idag är han bakis.................Fiser och sover. Vill inte äta. Mår skunk. Så kan det bli när man varit på 60 års kalas.

Kommer att lägga in bilder från festen så småningom på pixbox.

HA en bra dag alla

Sängen från IKEA

Man kan verkligen fundera vad jag gör uppe denna okristliga tid jag som jobbar kväll i veckan. Men jag känner att jag måste få berätta om min underbara säng från IKEA.
Jag har nog tidigare skrivit att under semestern for jag och Kenneth upp till IKEA och köpte oss var sin ny säng.

Tanken var att vi skulle prova noga, väldigt noga. Det gjorde vi. Vi och ett norskt par for runt och provade alla madrasserna inte bara ett varv utan flera varv. Flyttade bäddmadrasser kors och tvärs. Till sist hade vi bestämt oss. Eftersom vi inte tyckte lika så köpte vi två 80:s  resårbottnar  istället för en 160:s säng. Bäddmadrassen däremot blev samma sort till bägge. Tempur-känsla på dom. Sen var det ju dags för själva sängen. Snabbt hade jag bestämt att jag bara ville ha ben och "någon haka ihop grej" så inte sängarna kan glida isär.
Vi begav oss till väggen där alla benen sitter. Jag har länge vurmat för en hög säng, alltså med höga ben så att man lätt kommer åt att damsuga. Benen fanns allt från 5 cm till 30 cm. Klart att jag ville ha 30 cm................... Perfekt............... Klart. Till kassan, ..........Eller inte direkt, det fanns ju saker att fynda på vägen mot lagret och kassan.

Hemma igen så monterade vi ihop ben, resårbottnar, haka-ihop-grejen och bäddmadrasser. Bäddade med nya sängkläder. Det blev så himla fint. Härligt inbjudande så tänkte jag att jag testar på en gång...............Men...............Oj............Jag kan inte ta mej i sängen på vanligt sätt. Jag är för liten eller så är sängen för hög.. Det var inte bara det att jag köpte högre ben, själva resårbotten är säker 15 cm högre än den gamla och bäddmadrassen är också tjockare än den gamla.........Jag måste alltså upp med magen först och sen med höga knän kravla mej upp i sängen. Ser ni bilden framför er, haha. Känns lite lavigt. Men så är det.
Kenneth gick omkring på IKEA och pratade om någon pall som han sett som var nedsatt, om det var något vi behövde. Hur det nu var så kom vi hem utan.......Dumt.....Den hade jag behövt. Varje gång jag ska lägga mej så påpekar dessutom Kenneth att det hade inte varit dumt med en sån pall. Jädra karl.

MEN SÄNGEN ÄR UNDERBAR. ...............När jag väl kommit mej upp i den.

Nu har jag fått berätta om min nya säng. Nu ska jag sova lite middag.

Ha en bra dag, alla.

Lördagmorgon

Klockan är bara 8 och jag har redan hunnit vara upp en god stund.

Zack har sovit här i natt.
Kents familj från Skövd är här sedan en vecka tillbaka å idag skulle det bära iväg på rallycross i Kalix. Zack ville inte följa, han ville komma hit istället. Å det gick alldeles särskilt bra.
Är det någon det är synd om på morgonen så är det just Zack. HAn håller på att svälta ihjäl. Hemska tider va han tjuter. Men det brukar vara fort åtgärdat, Hundarna slevar i sej maten medan jag morgonpinkar. Medan dom är ut och morgonkackar så kan jag kolla av mailen. Sen stormar vi i säng och gör bort det där med sova middag direkt.

Men denna morgon var det lite annars..............Kenneth hade kört bort en pjuch till slyklippen bakom traktorn i går kväll. Så vi var ut på eftersök. Lyckad jakt blev det. Vi hittade pjuchen. (Måtte Kenneth aldrig läsa detta för pjuchen och slyklippen har säkert andra  fina namn).

I går tog min semester slut. Det har varit en bra semester för det känns inte jobbigt att börja om att arbeta.

Jag har inte köpt någon husvagn eller varit på någon semestertripp.

Annat har det blivit denna semester:
Jag har fått ha ett barnbarn här i flera dagar, fått  ett nytt barnbarn, slappat hemma, städat någon skåp, läst och lyssnat på böcker, varit på Ikea och köpt en gudomligt skön säng, pysslat lite med blommorna, sökt hundrna som varit på rymmen (mindre kul), varit på Western Farm och rockat loss, haft råd att få ge våra härliga ungar var sin inflyttningspresent,

Dessutom fått umgåtts med Kenneth, alla barnen (både stora och små) och alla andra som betyder nåt för mej.

Jag har  fått tiden för min gastric bypass. Den 24 augusti blir det. Det känns superbra.
Jag har fått massor av bra info och goda råd av Annica i Långträsk, Hon gjorde sin operation i september.
Det är en sak hur sjukvården säger att det ska fungera men det är något annat i vanliga vardagen. Nu vet jag hur Annicas vardag ser ut.

Min kompis Iréne har fått sitt första barnbarnsbarn. Hon kan titulera sig Mormorsmor för tusan.
Julia fick en jättevacker gosse igår. GRATTIS.

Avslutar med två fina bilder på barnbarnen.

Ha en bra dag alla.

Kasper i paltschwimen



Elis med sin farfar


Farmor X 2

I morse kom samtalet: Möt oss vid Sunderbyn vattnet har gått.


Elis, han fattade ingenting.
-Annars brukar det var ett himla snack om att man vaknar tidigt ,men så fort de vuxna ska fixa något så blir det så överdrivet. Mitt i natten är det någon som börjar byta blöja på mej och vill att jag ska äta välling. Men glöm det....Det är natt. Hjälpte inte att klaga, det var bara att följa med. Mamma satt och sipprade vatten bredvid mej i baksätet medan pappa körde.
Nå, i Sunderbyn stod Farfar och farmor, farmor hade någon skrämt upp för hon hade glömt kamma sig. Såg direkt att dom skulle nog tillbaka till sängen så jag bestämde mej för att följa med dom hem.
Perfekt drag, japp det blev sängen igen.

Farmor berättar:
Lagom till kl sex var vi tillbaka i sänghalmen med en sömning Elis mellan oss. 

Efter några timmar så ringde Jimmy och berättade att det blev till att fara tillbaka hem igen. Det blev inget mer än att vattnet gick.
Skyndade mej att skicka mail till Mari..Frågade om hon kunde nåt om sånt. Hon hade en kompis som hade gått och läkt vatten i 4 dagar................................4 dagar fattar ni va länge?

Men det hände grejor redan idag. Tack å lov.
Sara har  haft det förhållandevis bra idag, kunnat både sova och äta. Men runt 16.00 blev det ordentliga värkar.
Hon blev inskriven på Förlossningen kring 18.00 och Kasper var född några minuter efter 19.00. När Jimmy ringde kring 19.30 så visste han inte så mycket mer än att Kasper var född och det verkar ha gått bra denna gången oxå. Så skönt.
Dom hade inte hunnit väga och sånt men jag får väl höra så småningom.  Kasper är ju för tidigt född så dom blir väl kvar där ett tag.

Det blev alltså 11 månader och 2 dagar mellan grabbarna.

Å jag är dubbelfarmor.

Ha det bra alla.

RSS 2.0