Midsommarhelg

Vi har fått låna Elis i helgen. Gu så god unge.
Ni ska inte tro att det var en enkel resa att få tillståndet att ha honom en natt.
Eftersom Sara snart ska in på BB så vore det praktiskt att Elis har fått prova att somna utan att mamma är i närheten. Tyckte jag och Kenneth. Tyckte nog Jimmy och Sara också, men ändå, inte än. Efter några veckors övertalning så gick det till slut.......Vi fick låna underverket.
Han visade sig från sin allra bästa sida hela tiden. Enda gångerna han blev lite lessen var när han slog sig, å det gör han. HAn har lärt sig att ställa sig upp mot allt. Så nu vet vi till exempel att om man hänger i våran ugnsluckan så funkar inte barnspärren. Med en smäll for luckan upp och Elis på ända på golvet....Tråkigt.
Midsommardagen lämnade vi igen Elis.

Helgen i snabb resumé:

Midsommaraftons morogn kom Elis med föräldrar och beställde lunch innan föräldrarna  skulle fara hem. I samma veva ringde Kent och undrade om dom kunde få lunch.
Vi ställde i ordning med gemensamma krafter grillat, med klyftpotatis och div tillbehör. Jjust när vi skulle äta kom Kjell med en varm nyrökt regnbåge. Den gjorde succe på vårat lunchbord.
Efter vi avnjutit en god jordgubbstårta drog ungdomarna vidare.

Å KVAR BLEV VI OCH ELIS. Allt mys och skoj vi gjorde var så härligt.
På midsommardagens morgon så låg vi länge och myste. Elis gillade att mysa på i sängen men när tiden för melodikrysset närmade sig var det bara att kliva upp och få sig nå kaffe. Vällingen hade avnjutits i sängen förståss.
Fram på dagen kom Kent å Zack, han skulle skruva i sin bil. Linda skulle vaka på midsommardagskvällen så hon var hemma och vilade.
Vi for så småningom tillbaka med Elis. 
På kvällen bar det av Carl.Jacob och Doris på surströmming. Supergott. Trevligt sällskap, som alltid.

Nu på morgonen har vi satt upp lite tavlor, renbäddat, tvättat, det är perfekt torkarväder ute.
Kenneth har gjort nåt som hette ansjovissnurror. Blir gott att smaka.
Nu ska jag sätta mej ute på altanen och ha lite fotvård.
Senare ikväll ska vi iväg på fortsättningen av  byggandet av lekplatsen. Hoppas att det kommer fler och vill hjälpa till.  Kanske Fia har träffat någon i helgen som känner kallad.
Några bilder förståss. Både från lekparksbygget och Elis

Regn, regn

Regnet det det bara öser ner och jag är så blöt om både skor och strumpor.

Visserligen så regner det som om himmelen är trasig men jag går inte ut och blöter ner mej.
Inte ens Bonzo känner för att gå ut. Nix idag behöver inte han skita, knappt kissa ens.

Helg igen.

Jag börjar med torsdag kväll. Just när Kenneth stod i duschen inför sänggåendet så rinde jaktledare; En påkörd älg i Vändträsk. Fullt pådrag. många från jaktlaget ut med eftersökshund.

En snabb resume; Killen som körde på älgen klarade sig, antagligen klarade älgen sig också, lite hår på vägen just där det hände men annars inget. Hunden hittde inget. Efterforskningar sker allt eftersom i byn.
Kenneth och Kjell använde våran bil på eftersöket. När Kenneth kom hem pratade han om "helvetes massa mygg, vi höll på att bli uppätna, tur vi hade myggmedel".
PÅ FREDAG när vi skulle åka på jobbet på morgonen då förstod jag vad han menade med helvetes massa. Säket 3000 mygg höll oss sysselsatt i bilen. Aldrig varit så lycklig när jag äntligen var framme på jobet.

Fredag var det sommarfest på jobbet. Silentium alltså. Det var inte så många som kom, en del hade förhinder och en del ville inte komma. Men vi som var där hade kul.
Temat för kvällen var picknick och lagtävling med hattar.
Många kreativa lösningar på hattarna fanns där. Några hade valt VAttenfall som tema och de hade allt från hattar med sladd till diadem med batteridrivna lampor. Det laget vann.
Leilas hatt som var gjord av en äggkartong dekorerad med sillar (tema sillen/silentium) var helt underbar i sin enkelhet. Anders flätor gjord av godisremmar, var en riktig fem-etta när temat var barnkalas. I det laget fanns också hattar täckta med maschmallos  (går inte stava) skumgodis, frestande att ta en smakbit. Några kineshattar såg jag också. Jonna med sin krans såg ut som klippt ur en reklam om svensk midsommar.
Det Christer hade på huvudet är inte riktigt lätt att beskriva men jag ska försöka; En kartong med uppklippt så att han såg något, inlindad med kabel och två teliabalonger som hängde som flätor, den var inte vacker men orginell.
Eftersom det regnade friskt när vi skulle äta så blev picknicken innomhus, men sen var det lekar ute. Kubb och plockepinn, kategori stora pinnar.
Innomhus igen blev det lite rejs i korridoren med apelsiner och värmeljus. Ni som var där vet vad vi gjorde.
John mådde som en prins när han fick spöa chefen i sitt rejs.
Till sist så tog jag och Leila till reträtten. Tack och hej. Vi diskuterade en stund vem av oss som skulle köra hem. Men det löste sig.

Igår lördag var jag och Kenneth barnvakt. Jimmy och Sara skulle ha loppis så vi tog Elis med oss och gjorde Piteå. Vi hade så trevligt så.
På kvällen kom Kent ut till oss och skruvade i en av sina bilar. Vet inte hur han gjorde för att inte bli uppäten av alla knott och mygg.

Idag regnar det som sagt. Varit till Kjell och Irene en stund på morgonen. Fick smaka Gunillas goda kakor med vit choklad i. Den kvinnan hon kan baka.

Håller just nu på att vänta in att första laget färg ska torka in. Jag målar några hyllor, kommer att bli snyggt. här får ni några  bilder från fredagsfesten

Ha det bra.

 




Utkast: Konstigt väder ...

Konstigt väder fick vi. Ena stunden var det linne-väder sen blev det alldeles vitt på backen av hagel. Men trevligt hade. Lite bilder från städdagen igår. Vi var fantastiskt mycket folk. Jätte kul.


Sveriges nationaldag

Jag har en kompis som är född den 6 juni. Ungefär när hon fyllde 60 år så gjorde man om nationaldagen till en helgdag.
Det var väl fint tänkt av beslutsfattarna att nu skulle Iréne få en egen röd dag.

Lördag förmiddag. Det tycker jag är en superhärlig tid på helgen. Man har fått börja helgen på fredagkväll med sån som man mår bra av. Vi for ner till Barnbarnet i Piteå en sväg på eftermiddagen å efter det så kom Linda och Kent hit drack kaffe och umgicks. Efter det så slappade vi framför TV och Datorn. Kan det bli bättre? Att sen vakna å inse: det är bara lördag. Många timmar kvar till måndagmorgon. Härligt

Melodikrysset är avklarat. Till den avnjöts en härlig frunch.
Vi ska iväg och städa byn.
Fokus är på badplatsen. Röja, klippa, tömma dasset. Grilla korv och fika blir det naturligtvis. Hoppas vi blir många idag i så fall kan vi säkert dela på oss så ett lag städar upp byalokalen.
Hoppas att vi slipper regn och blåst.

Efter städjobbet är avklarat blir det tårta och nationalfirande hos Iréne.



Ha en bra dag alla

RSS 2.0