lutfisk

   

Jag undrar hur många det finns som ätit lutfisk som kan säga att det inte är gott.
Jag pratar inte om dom som aldrig smakat, inte heller om dom bara smakat lite.
 
Jag menar dom som skalat potatis, lagt upp lutfisk och sedan hällt över en ordentlig skopa av den goda pepparsåsen som man dessutom strör över ett extra lager av kryddpeppar. Å till det en tunnbrödmacka..............Mmmmm.

Jag känner mig så lyrisk..................Har ikväll varit till Kjell och Iréne och fått årets dos av lutfisk. Det är så gott, det är så juligt. Helt underbart.

När vi sen kom hem hade Tommy varit förbi våran frys med grisfötter. Hemgjorda förståss. Inga-Lill är en fena på att få dom jättegoda. Klara, bara sätta tänderna i. Gott, jättegott.

Guld värt att ha såna vänner.

I morgon är det som vanligt bara halv dag. Det är ju fredag för gubevars. 

Vi far nog till Luleå och shoppar lite.
Eller egentligen inte så lite utan en hel ytterdörr med tillbehör, brädor, lite julklappar å kanske köper det som går att köpa i förväg till julbordet.
Denna veckan så är det konstiga grejor som inhandlas hos Lundgrens. Ytterdörrar och i tisdags var vi upp till Råneå och inhandlade en timmervagn till fyrhjulingen.......Men det var ju också en resa att berätta om.

Detta blir inte ett litet inlägg, det kommer att bli långt.

Arbetade till 16.15 som vanligt men just denna dag var det särskilt viktigt att komma iväg direkt eftersom  det satt en kille på manfreds maskiner och väntde på oss. Dom stängde nämligen 17 å det är väl ungefär den tiden det tar att ta sig från Boden till Råneå.
Men tror ni att jag var tvungen att jobba över just en dagen...............Japp. En gubbe i andra änden av telefonen som inte ville sluta prata.
Fem i halv fem var jag ute till bilen. Behöver jag säga att Kenneth inte var nöjd. Det blev inte många ord sagda de första milen. Vägen var skitkass, med massor av blöt, sladdrig snö som gjorde att bilen gärna körde rakt fram i kurvorna.
Ganska prick 17 var vi uppe på E4:an, då är det bara en mil kvar.............Hejja. Ge Järnet.
Efter ett par kilometer så ser vi att det står något på vägen och brinner..........................Japp snabbt blev det stopp i trafiken, svart äcklig rök och höga lågor.
När vi stått 20 minuter utan att något hänt så försökte jag ringa killen som stod och väntade på oss i Råneå. .........................Överbelastat nät................

Förvånad? Nä inte riktigt. Här stod vi i övre norrlands enda trafikstockning å alla ringde nog hem och till alla vänner och bekanta för att berätta. Stort med trafikstockning i dessa trakter.

Men till slut kom jag fram på mobilen till killen i Råneå. Jadå mycket riktigt han hade börjat tro att vi backat ur affären, men han lovade att vänta.

Sen började det hända saker det kom blåblinkande brandbil och polisbilar. Det var ju inte på bästa stället som bilen stod, naturligtvis på ett ställe där det bara finns ett körfält. Men till sist så kom vi vidare.

Upp till Råneå, lastade och betalade.

På vägen hem så hann vi nästan till Boden innan det var dags igen.......

En bil med varningsblinker på våran sida om vägen stod någonstans framför oss. En knäppskalle med hellysena på stod också där. Här har det hänt nåt men vad?
Vi kröp fram helblinda av hellyset. Dörädd att det låg något djur på vägen, nu snackar vi inte om någon stackars katt som vi riskerade att köra på utan jag tänker större...Typ älg. Eller ännu värre en människa på vägen...Hemska tanke.
Men till sist så passerade vi skitlyset så vi började se.  Återigen blev norrbottens mörker vackert blinkande i blått. Brandbilar, polisbilar å sånt kom i en väldig fart.

När vi fick bilden klar för oss så var det så här: En bil hade kört av vägen rakt till skogs och blivit stående hundra meter in. En bil (den med helveteshellyset) hade stannat för att hjälpa till. Då kom en tredje bil och körde rakt i den som stannat.
Vi var glad att kunna lämna stället direkt så vi inte hindrde alla utryckningsfordon.

Men sen gick allt som på räls.

Blev sen middag den dagen.

I morgonkväll blir det party. Julfest med jobbet. Chefen var och höll ett kort tal i dag till sin personal. Innebörden var att den som var packad redan innan bussresan till julfesten skulle inte få följa. Med andra ord, sköt er från början av kvällen iallafall.
Min chef har hållit julfester förr och vet hur det brukar gå.

Återkommer i ämnet med bildbevis.

Ha en bra kväll alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0