I morgon julloppis

Nu har jag koll på läget:

Fick ihop riktigt många julklappar idag. 

Köpte även ett par byxor, situationen är smått prikär, byxerna följer knapp med när jag ska förflytta mig. Mina jobbarkompisar har så kul åt de stora byxorna som jag kommer dragandes med på jobbet, jag tycker också att det är himla festligt.
Mitt ordspråk är ju att det är ens förbannade skyldighet att roa andra om man bara har förmågan................... 

Fredagkväll och jag har hunnit sova middag.


Allt klart inför loppisen i morgon. Från att ha tagit fram vila-benen-stolar, växelpengar, prismärkt grejorna, strykit en duk, packat, gjort mackor, ställt fram termosen, till att ha kollat att glasögonen är med. Allt klart alltså.
Hoppas det blir så skojigt som jag hoppas, riktigt mycket folk och trängsel.

Jag är ju inte nåt för att baka det behöver jag väl inte sticka under stolen med. Det är tråkigt, besvärligt, hela köket ser ut som om det har exploderat.
Inte min grej. nix, icket. No way.
Men till advent varje år så får jag alltid ihop nåt.
Jag hittde en saffranskaka på Arlas hemsida som var som gjord för mej. Jag gjorde dubbel sats och i pannkakslådan.

Den blev supergod. Och mycket. Räcker säkert till lucia.

För den som vill så har ni orginalreceptet här.

Saffransrutor

Bästa latbaket. Bara att hälla ut på en plåt. Saffransrutor

Ingredienser

24 st

50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 1/4 dl Arla Köket
Kesella kvarg lätt
1 påse saffran, 0,5 g
2 krm salt

1 tsk stött kardemumma
3/4 dl strösocker
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g riven mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
1 dl mandelspån, ca 50 g

Gör så här

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37°.
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och mjöl.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk ca 15 min.
Sätt ugnen på 225°. Platta ut degen (35x25 cm) på en plåt med bakplåtspapper. Blanda
mandelmassa och smör. Bred det över degen. Strö över mandeln.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar.


Men jag provade inte att bre mandelmassegeggan på kakan utan jag tog händerna och gjorde klickar. Det blev perfekt det också.

Men nog såg det ut som om jag sprängt i köket ändå, fast det var en latmansbulla.

Ha en bra kväll alla.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0